Home Šport Anđelo i Ivan Kvesić s kolegama iz kluba briljirali na Croatia Openu...

Anđelo i Ivan Kvesić s kolegama iz kluba briljirali na Croatia Openu u Rijeci

SHARE

Anđelo Kvesić nastavlja briljirati na natjecanjima u domovini i van domovine. Nakon bronce iz Istanbula (Svjetska karate liga) proteklog vikenda je osvojio zlato i na Croatia Openu u Rijeci.

Svoj status glavnog favorita u teškoj kategoriji +84kg, odličnim i atraktivnim nastupom potvrdio je osvojivši zlato s četiri pobjede.

U seniorskoj konkureciji osim njega medaljom (brončanom) se okitilo još 6 predstavnika KK “Hercegovina” iz Zagreba:

1. Tina Marić, -61kg;
2. Katarina Lehman Pavasović, -68kg;
3. Lucija Ružaj, +68kg;
4. Dina Gagula, +68kg;
5. Ivan Matinac, -75kg i
6. Ivan Kvesić, -84kg.

U borbi za medalju poražena je Lucija Čatlak, dok su, nakon što su ostvarili po 3 pobjede, u četvrfinalu zasustavljeni Tomislav Fajerbach i Katarina Jeličić.

Drugog dana nastupali su mlađi natjecatelji te pokazali da se na njih može itekako ozbiljno računati – osvojili su 2 zlata, 2 srebra, te 2 bronce.

ZLATO:
Sven Tuškan ml.učenik-30 kg
Magdalena Vajda učenice+34kg

SREBRO:
Lovro Vukoja ml.učenik+38kg
Ante Vukoja ml.kadet+57kg

BRONCA:
Filip Živčić ml.kadet-57 kg
Ante Pavlinović učenik-42kg

Za treće mjesto izgubio je Filip Suchy te su još nastupili Lucija Perović, Max Fajerbach i Kristijan Frank.

“Kada se uzmu rezultati iz dva dana naš klub je najbolje ukupno pozicionirani klub iz Hrvatske, nalazi se na visokom 5. mjestu što dovoljno govori o načinu rada i kvaliteti koju posjedujemo! U dva dana na CRO OPENU je nastupilo: 28 država i svi kontinenti su imali svoje predstavnike! 230 društava, 1400 sportaša i 1730 prijavavljenih natjecatelja! Naredni vikend nastupamo na svjetskoj karate ligi u Austriji”, navodi se u priopćenju KK Hercegovina.

Prve državne medalje u para karateu

Kao što smo očekivali i strpljivo gradili europske i svjetske medalje naših seniora tako smo gradili priču i sa našim natjecateljima u PARA KARATEU!

Naša zajednička priča traje već nekoliko godina kroz projekte sa Centrom Slava Raškaj gdje smo se susreli sa djecom s posebnim potrebama i zajedno integrirali u društvo, a što nas posebice veseli u karate.

U Rijeci je održano Državno prvenstvo u PARA karateu gdje su nastupila i naša dva člana Luka Mihetec i Matej Martinović.

Luka je osvojio zlato u svojoj kategoriji dok je Matej osvojio srebro.

Dugo očekivane medalje postale su naša stvarnost i poticaj ne samo našim osvajačima nego i cijeloj zajednici da uvidi važnost bavljenja karateom i djece s posebnim potrebama. Zahvaljujemo se gospodinu Danijelu Kufneru koji je uspio organizirat ovo prvenstvo i veselimo se idućem nastupu, kaže se u dopisu iz KK Hercegovina.

Naredni vikend slijedi nastup na svjetskoj karate ligi u Austriji.