Home Društvo TOMISLAVGRAD: Planinari probili put do pećine Mijata Tomića na Vran planini

TOMISLAVGRAD: Planinari probili put do pećine Mijata Tomića na Vran planini

SHARE

Članovi Planinarskoga društva Orlova stina iz Tomislavgrada u nedjelju su prosijecali i uređivali stazu do Hajdučkoga groba na Vran planini, prenosi Fena. 

Predsjednik PD Orlova stina Ante Vukadin, kao organizatora ovoga projekta, rekao je kako su članovi društva i volonteri, odnosno njih petnaest, prosijekli i uredili stazu u duljini od 12 km. Staza je pravljena od restorana Hajdučke vrleti na Blidinju, gdje se nalazi pećina Mijata Tomića, preko Velikom Vranu, prema Hajdučkom grobu, te od šumskog dijela Omrčenice preko Maloga Vrana do istog cilja.

-Cilj akcije je prosijecanje i markiranje još jedne staze na Vran planini s kojom ćemo omogućiti pristup turistima, planinarima i svim zainteresiranim do čuvene opjevane pećine u povijesti prepoznatljivoga hajduka Mijata Tomića koji potječe s ovih područja – kazao je Vukadin.

Inače, Planinarsko društvo Orlova stina iz Tomislavgrada poznato je po organiziranosti i učinkovitosti u izvršenju postavljenih zadaća na način da su samo u prošloj godini ostvarili sve predviđeno, uglavnom bazirano na dovršetak planinarskoga doma kao i probijanje te markiranje staza u domeni svoje odgovornosti.