Home Gospodarstvo VIDEO Dajte glas za aerodrom Mostar i uđite u bubanj za 50...

VIDEO Dajte glas za aerodrom Mostar i uđite u bubanj za 50 putovanja za dvoje

SHARE

Višegodišnji pokušaji da Zračna luka Mostar proširi svoju ponudu letovima neke niskotarifne kompanije dobio je novi zaplet.

Da stvar bude još zanimljivija ovaj put nisu u pitanju pregovori menadžmenta ili lokalnih vlasti sa avioprevoznicima, već online anketa njemačke kompanije Eurowings.

Poznata njemačka aviokompanija Eurowings objavila je listu od deset europskih destinacija i pozvala posjetitelje svoje stranice da glasanjem odluče koji grad će za narednu ljetnu sezonu ući u njen red letenja.

Konkurencija je ozbiljna jer su ostale Zračne luke: Podgorica, Shannon, Brač, Trst, Castellon, Trapani, Bergen, Belfast i Biarritz.

Podsjećamo kako rukovodstvo Zračne luke već dvije godine nastoji dogovoriti letove neke od niskotarifnih aviokompanija, a kako su baš sa Eurowingsom u januaru ove godine vođeni pregovori te je kazano da bi najviše šansi imala uspostava letova za Stuttgart.

Mostarci su svoj zadatak već ozbiljno shvatili i krenuli glasati, a glas za nove letove sa mostarske Zračne luke možete dati i vi klikom OVDJE.