Home Crna kronika Bizaran slučaj u Makarskoj: mrtav-pijan divljao po ulici pa od umora zaspao...

Bizaran slučaj u Makarskoj: mrtav-pijan divljao po ulici pa od umora zaspao na podu, no policajci su ostali šokirani tek kada su ušli u njegov apartman i otkrili što skriva u boci

SHARE

Makarska policija je zaprimila dojavu građana kako je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane 54-godišnjeg državljanina Danske.

Danac se umorio pa su ga policajci oko 10.30 sati našli kako leži na ulici, priveli su ga u postaju do otriježnjenja, a u krvi je imao 2.8 promila alkohola.

Koliko je poznato, nikoga nije ozlijedio, ali je bio vrlo bučan i neugodan.

Posebno je zanimljivo je da su pretragom njegovog iznajmljenog apartmana u Makarskoj policajci pronaši zmiju dugu oko pola metra koju je turist držao u plastičnoj boci.

Kako su se pojavile priče da to nije obična smeđa smuculja nego da se radi o rijetkoj i zaštićenoj zmiji, tako je policija obavijesitla Inspektorat za zaštitu prirode.

Prvi će se baviti Dancem, a ovi potonji – njegovom zmijom.

Makarska policija objavila fotografije neočekivanog pronalaska u apartmanu pijanog stranca: pogledajte što je muškarac skrivao u boci, a šokiralo je službenike

Makarska policija objavila je fotografije šokantnog pronalaska koji su njihovi službenici otkrili u apartmanu muškarca prijavjenog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Podsjetimo, pijani Danac je, nakon što se dobro izdivljao, zaspao na ulici, a više od njegova ponašanja policajce je iznenadilo ono što su pronašli na mjestu njegovom privremenog boravka.

Muškarac je u plastičnoj boci skrivao zmiju, a doznajemo da se radi o zaštićenoj vrsti pod nazivom Pjegava crvenkrpica.

Riječ je o europskoj zmiji iz porodice guževa ili smukova, no pripadnost rodu je sporno. Svrstava ju se, ovisno o autoru, u više različitih rodova.

Stanište joj je poglavito na primorskom području obraslom makijom, u Hrvatskoj se javlja uz obalu sve do Istre, rijetko preko visine iznad 500 metara nad morem.

Nije otrovna, i kao većina guževa, plijen ubija davljenjem. Dužine je nešto preko jednog metra, veoma vješta u kretanju po kamenju, stijenama i veranju po zidovima. U lovu za plijenom, zavlači se i u rovove. Aktivna je poglavito danju. Hrani se malenim glodavcima, poput rovki, a ponekad i pticama i gmazovima.

Ženke se pare svake dvije godine, a mužjaci su u to vrijeme veoma agresivni. Mužjak kod parenja zubima drži ženku za glavu ili vrat, omotavši se oko nje. Nakon parenja, ženka odlaže 2-8 relativno velikih jaja, i ostaje uz njih nekoliko dana. Živi do 25 godina, a spolnu zrelost dostiže oko 3. godine.

S obzirom da se radi o zaštićenoj vrsti, za držanje ove zmije predviđena je kazna u iznosu od osam tisuća kuna.