Home Kultura FOTO Održana 18. Biklijada, manifestacija u čast lozi i kozi, cilj sačuvati...

FOTO Održana 18. Biklijada, manifestacija u čast lozi i kozi, cilj sačuvati biklu – osvježavajuće pučko piće sastavljeno od mladog vina i kozjeg mlijeka

SHARE

U Vrgorcu je sinoć održana 18. Biklijada, manifestacija u čast lozi i kozi kojom Vrgorčani žele od zaborava sačuvati biklu, osvježavajuće pučko piće sastavljeno od mladog vina i kozjeg mlijeka. Burovno subotnje popodne i večer ipak nisu pokolebali nekoliko stotina Vrgorčana i njihovih prijatelja u dolasku na ovogodišnju Biklijadu, organiziranu na igralištu Osnovne škole ‘Vrgorac’.

Tu ih je dočekalo dvadesetak štandova s hranom, pićem i rukotvorinama i što je najvažnije – biklom koja se besplatno dijelila svim zainteresiranima. Organizirana je i prezentacija izrade ćuptera, stare pučke slastice. U folklornom dijelu programa nastupila su brojna domaća i gostujuća kulturno-umjetnička društva, a u glazbenom dijelu mandolinisti Vrgorca i Metkovića i naše male zumbice. Manifestaciju je zaključio nastup Mjesnog odbora. Kako je sve to izgledalo sinoć pogledajte u fotografskoj galeriji Vrgoračkih novina.