Home Šport Mercedes centar u Imotskom: Nogomet na dnu Modrog jezera

Mercedes centar u Imotskom: Nogomet na dnu Modrog jezera

SHARE

Slavilo se i u Imotskom kraju. Svaki put kad presuši Modro jezero, Imoćani zaigraju posebnu nogometnu utakmicu. Suprotstave se dvije ekipe s različitih strana jezera i kao veliki rivali igraju utakmicu u blatu. Priliku za to dobili su ove godine jer posljednji je put jezero presušilo prije šest godina.

Sjurili se vukodlaci, doplesali vilenjaci – dvije ekipe podijeljene prema mjestu stanovanja. Rivalstvo između istočnog i zapadnog dijela.

“Pobijedit ćemo ove mrske nam vilenjake, sigurno. To bez daljnjega. Pobit ćemo ih. Ako ih ne pobijemo loptom, nogama ćemo ih satrati”, rekao je Ivo Mustapić, kapetan vukodlaka.

A u ekipi vilenjaka, kažu, ni sami ne znaju odakle sve stižu. Većini igrača ovakve utakmice postale su tradicija. A o vilama i vilenjacima u Modrom jezeru ispričane su brojne legende.

“Imotske vile su dozivale u modro jezero imotske momke i svi oni momci koji su spavali sa vilama više nikad nisu spavali sa imotskim djevojkama”, ispričao je Joško Mustapić.

“Bolje biti pošten i pokazati da će biti neriješeno nego na ovim našim utakmicama nepošteno pa ispadne neriješeno”, rekao je Velimir Ćosić.

U spektakl na blatu, kako ga nazivaju, uživali su brojni Imočani i turisti. “Jedinstven slučaj u svijetu je da se na dnu jezera može zaigra nogomet”, rekao je Petar Divić.

U bogatoj povijesti pamte Imoćani samo osam ovakvih utakmica. Nogomet se na dnu presušenog Modrog jezera igra još od 1943.