Home Gospodarstvo Zavod za zapošljavanje objavljuje dva nova projekta za sufinanciranje zapošljavanja

Zavod za zapošljavanje objavljuje dva nova projekta za sufinanciranje zapošljavanja

SHARE

Federalni zavod za zapošljavanje će 16.10.2017. godine (ponedjeljak) na svojoj internet stranici (www.fzzz.ba) objaviti javne pozive za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2017 PLUS (Prvo radno iskustvo – Jačanje konkurentnosti na tržištu rada 2017 PLUS, Vaučer za posao 2017 PLUS, Javni radovi 2017 PLUS i Periodično zapošljavanje 2017 PLUS) i Programu sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2017 PLUS.

Program se realizira s ciljem zapošljavanja najmanje 3.800 osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH sa posebnom socijalnom i rodnom osjetljivošću, a radi jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada, sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti, te stvaranja uvjeta za jačanje konkurentnosti mladih osoba bez radnog iskustva kroz osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvog radnog iskustva, javlja Hoću.ba.

Programom će se obuhvatiti sljedeće kategorije nezaposlenih osoba:

  • mladi dobi do 30 godina,
  • osobe dobi 40 i više godina, dugotrajno nezaposlene i ostale teže zapošljive osobe,
  • ostale kategorije nezaposlenih osoba.

Za realizaciju Programa predviđena su sredstva u iznosu od 14.000.000 KM u skladu sa predmetnom Odlukom Vlade Federacije BiH.

Detaljnije o programu: Program sufinanciranja zapošljavanja 2017 PLUS

Program sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2017 PLUS:

Cilj Programa je poticanje najmanje 450 osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH na samozapošljavanje, pokretanjem djelatnosti, kao i na zapošljavanje drugih osoba sa evidencije nezaposlenih u tim djelatnostima.

Ciljna grupa su osobe prijavljene na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije dana podnošenja prijave na Javni poziv, bez obzira na stepen obrazovanja i starosnu dob, a koje će po prijavi na Javni poziv registrirati i održati djelatnost u trajanju od najmanje 12 mjeseci, odnosno 15 mjeseci. U Programu ne mogu sudjelovati osobe koje su već koristile kreditna ili bespovratna sredstva iz poticajnih mjera Zavoda/službi, radi pokretanja samostalne djelatnosti.

Za realizaciju Programa predviđena su sredstva u iznosu od 2.000.000 KM, koja se osiguravaju u skladu sa spomenutom odlukom.

Detaljnije o programu: Program sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2017 PLUS

Izvor: Bljesak.info