Home Život Ljutita majka ogorčena zbog ovog što joj je napravila svekrva nakon poroda

Ljutita majka ogorčena zbog ovog što joj je napravila svekrva nakon poroda

SHARE
Mnoge majke koje su na spomenutom forumu komentirale ovaj slučaj složile su se kako je njezina “svekrva” prešla svaku granicu bez imalo poštovanja, ali i da njezin suprug nije bio podrška u trenucima kada ga je najviše trebala.

Rođenje djeteta najljepši je trenutak u životu svake majke. Kada se zaborave porođajne muke, onaj trenutak kada majka primi svoje tek rođeno dijete prvi put, najemotivniji su trenuci u životu žene.

Taj prvi susret majke i djeteta vrlo je bitan za svaku bebu. Kontakt “koža na kožu” omogućuje bebi da osjeti otkucaje srca majke, njezin miris i pritom se u bebinu tijelu otpušta hormon sreće oksitocin.

Upravo zbog svega toga navedenog, kada taj trenutak izostane, majkama je posebno stresno. Ali u situacijama kada su potrebne hitne intervencije da bi se spasio život majke ili djeteta, kada se napravi carski rez i slično, kontakt majke i djeteta može izostati. Tada tu ulogu mogu preuzeti i očevi da bi ostvarili prvi kontakt bebe i roditelja. 

No, umjesto jednog oca, to je napravila – svekrva, inače liječnica koja radi u istoj bolnici gdje je njezina snaha rađala. Bez dopuštenja majke, ali i pitanja, uzela je bebu u svoje ruke. Anonimna majka, koja je svoju priču objavila na poznatom forumu za majke Mumsnet, naglasila je kako je izričito zabranila da im itko dolazi u posjet prvih 24 sata kako bi mogla prve sate nakon rođenja svoje bebe biti s njom. Svekrva to očito nije poštovala.

Mnoge majke koje su na spomenutom forumu komentirale ovaj slučaj složile su se kako je njezina svekrva prešla svaku granicu bez imalo poštovanja, ali i da njezin suprug nije bio podrška u trenucima kada ga je najviše trebala.