Home Crna kronika STARICA NASRED KAFIĆA PREBILA SINA ŠTAKOM JER PREVIŠE PIJE: Spasio ga policajac...

STARICA NASRED KAFIĆA PREBILA SINA ŠTAKOM JER PREVIŠE PIJE: Spasio ga policajac i napisao joj prijavu

SHARE

55-godišnji Križevčanin pio je piće u lokalnom kafiću kad je po njega došla njegova 88-godišnja majka te ga počela tući štakom.

Incident se dogodio početkom ožujka kad je nesretnoj ženi prekipjelo zbog sinovljeva konstantnog alkoholiziranja pa  je oko 20.30 sati odlučila doći ispred lokalnog kafića te ga pokušati spriječiti da ponovo uđe unutra, navodi ePodravina.

Kako joj to nije uspjelo, muškarca (55) je fizički napala tako da ga je nekoliko puta udarila štakom po tijelu. On je unatoč udarcima ušao u kafić, a ona je potom ušla za njim.

On je tad već bio vidno alkoholiziran te je u krvi imao 1,20 promila alkohola. Majka ga je i u kafiću nastavila tući štakom po leđima. U međuvremenu je stigla policija, no žena je i pred njima pokušala tući sina.

Za nasilje u obitelji kažnjena novčanom kaznom

U tome ju je spriječio policajac. Kasnije se u iskazu na križevačkom Prekršajnom sudu,  branila da je problem u sinu koji je skoro stalno pijan i koji joj ne da mira te ju gotovo svakodnevno  uznemirava.

Ispričala je kako joj je sin udovac, a s njima živi i unuk. Sudu se požalila i da je teškog  zdravstvenog stanja te da boluje od šećerne bolesti, astme i osteoporoze.

Tvrdila je i da je sina namjeravala udariti štakom, no da je promašila pa ga zapravo i nije ozlijedila.

Tvrdi da ga je htjela udariti, ali da je promašila

Sud je temeljem dokaza i iskaza svjedoka utvrdio da se sa sigurnošću ponašala nasilnički, a sin nije zadobio vidljive ozljede pa nije ni tražio liječničku pomoć, navodi spomenuti portal.

Ženu je sud, uzimajući u obzir obiteljsko i imovinsko stanje, stariju dob te nekažnjavanost kaznio najblažom kaznom –  dobila je novčanu kaznu od 500 kuna za nasilje u obitelji.

Nažalost, žena je u međuvremenu preminula.