Home Zanimljivosti VIDEO Večer prije smrti Toše Proeski dao je zadnji intervju, ono što...

VIDEO Večer prije smrti Toše Proeski dao je zadnji intervju, ono što je rekao mnogi pamte i danas

SHARE

16. LISTOPADA 2007. godine u strašnoj automobilskoj nesreći kod Nove Gradiške preminuo je makedonski slavuj Toše Proeski.

Ni punih deset godina nakon tragične pogibije karizmatični glazbenik nije zaboravljen, a tisuće ljudi za njim tuguju kao i prvog dana.

Noć prije, 15. listopada, samo nekoliko sati prije nego je krenuo na putovanje na kojem je izgubio život, Toše je gostovao u makedonskoj emisiji “Vrteleška”, gdje je dao svoj posljednji intervju. Toše je u emisiji govorio o svojoj obitelji, karijeri i planovima za budućnost te izgovorio rečenicu koja se mnogima zauvijek urezala u pamćenje.

Voditeljica Vesna Petruševska pitala ga je: “Zar se ponekad ne želiš malo skloniti od svega?”, na što je Toše izgovorio: “Želim, ali ne mogu. Mašinerija me stavila, kako to kažu, ‘u bubanj’ i gotovo. Nema vraćanja nazad. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakiranja… Sve mi je ‘dovde’.”

“Ne mogu biti sam, ne mogu sam otići na kavu i u trgovinu. Ne mogu, a želim”, dodao je.

Mnogi su u tim njegovim rečenicama kasnije pronalazili “misteriozne predznake” i “nagovještaje” smrti, no voditeljica Petruševska, koja je vrlo dobro poznavala Tošu, izjavila je prilikom snimanja dokumentarca o njegovoj smrti “Šest sati do neba” da je takve priče smetaju.

“To dijete je samo bilo umorno. Snimio je glazbe kao pedesetogodišnji pjevač. Snimio je pjesama dovoljno za dvadesetogodišnju karijeru”, kaže ona.