Home Gospodarstvo Vinarija Vukoje na svjetskom natjecanju: 16 medalja ide u Trebinje

Vinarija Vukoje na svjetskom natjecanju: 16 medalja ide u Trebinje

SHARE

Vinarija “Podrumi Vukoje 1982” je na nedavno završenom najvećem svjetskom vinskom natjecanju AWC Vienna, ozvaničenom i odobrenom od strane Europske Unije u svrhu dodjeljivanja prestižnih nagrada, osvojila 16 velikih priznanja – zlatnih i srebrnih medalja kao i pečata kvaliteta.

AWC Vienna predstavlja najizazovnije od svih čuvenih svjetskih natjecanja za degustaciju vina, na kojem kvalitet vina ocjenjuju najpoznatiji vinski eksperti, međunarodni enolozi, vinski stručnjaci, somelijeri, gastronomi, vinski trgovci i publicisti. Ovo natjecanje ima vrlo stroga pravila prilikom degustacije i slijepi sistem degustiranja vina, te na taj način uspostavlja najviše standarde u cilju stalnih podizanja zahtjeva u kvaliteti vina.

U svom četrnaestogodišnjem postojanju, AWC Vienna natjecanje je postalo superiorni međunarodni lider tržišta i nezaobilazno mjesto prepoznatljivosti na svijetu za sve ozbiljne vinarije. Sudjelovanje vinarija i odobravanje vina za degustaciju tijekom natjecanja predstavlja potvrdu službenog ispita prema europskom i austrijskom zakonu o vinu a oko 1.800 svjetskih proizvođača vina uživa ugled, koji im je donijela nagrada sa AWC Vienna natjecanja.

Vina vinarije “Podrumi Vukoje 1982” na ovom prestižnom natjecanju kvalitetom izborila su svoje mjesto u konkurenciji 12.615 etiketa – vina prijavljenih iz 40 zemalja svijeta.

U konkurenciji crvenih, bijelih i rose vina nagrade za vinariju “Podrumi Vukoje 1982” dobila su vina: Zlatna Vukoje selekcija 2011, Primavera cuvee crvena 2016, Galerija Merlot 2015, Tribunia Vukoje Cabernet Sauvignon&Merlot 2013, Hercegovački Vranac Vukoje 2013, Vranac Vukoje rezerva 2012, „Vukoje 30“ Syrah 2013, Burgundac Crni Premium 2012, Primavera rose 2016, Tribunia Vukoje Rose 2015,Hercegovačka Žilavka Vukoje 2016 Galerija Tamnjanika 2016, Tribunia Vukoje Chardonnay&Malvasia Dubrovačka 2016, Primavera cuvee bijela 2016, Zlatna Vukoje Selekcija bijela 2015, Burgundac bijeli Premium 2013.

Najveću ocjenu i Veliku zlatnu medalju u kategoriji crvenog vina osvojila je „Zlatna Vukoje Selekcija 2011“, čiju kupažu čine sorte Cabernet Sauvignon 35%, Merlot 35%, Syrah 25% i Vranac 5%, i to je vino izdvojeno kao jedno od najbolje ocjenjenih vina u povijesti ovog natjecanja sa teritorije Jugoistočne Europe.

Šesnaest osvojenih nagrada na najvećem svjetskom natjecanju predstavlja potvrdu kvaliteta jedne od najboljih bosanskohercegovačkih vinarija, sa do sada osvojenih preko 200 značajnih nagrada na najcjenjenijim svjetskim natjecanjima posljednjih godina.

Pored ovih nagrada, na natjecanju “Concours Mondial de Bruxelles” Vrancu Vukoje rezerva 2010 dodijeljena je prestižna nagrada, a u organizaciji turističke udruge G.E.T. te pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović i Ministarstva turizma Republike Hrvatske, vinariji “Podrumi Vukoje 1982” dodijeljen je regionalni trofej “Bijeli grozd”, što je potvrda najboljeg vinskog podruma sa turističkog aspekta iz regije Zapadnog Balkana.

Sve ove nagrade, osvojene na najznačajnijim i najeminentnijim vinskim natjecanjima širom svijeta, kao i najznačajnija priznanja sa tih natjecanja, samo su potvrda još jedne zlatne godine poslovanja vinarije “Podrumi Vukoje 1982”.

Upravo ova nagrađena vina publika iz BiH će moći degustitrati na sajmu vina “Vinosaur” koji se održava u periodu od 19.-20.10.2017. godine u Kristalnoj sali u Banjoj Luci i u Sarajevu na “Sarajevo Wine weekend” koji se održava 26. i 27. 10. na u Domu Oružanih snaga BiH, te na Vinskom after party 27.10. od 22 sata u Coloseum Clubu Sarajevo.