Home Zanimljivosti Ovo je najpoželjnija vrsta muškarca kojeg odabire svaka žena

Ovo je najpoželjnija vrsta muškarca kojeg odabire svaka žena

SHARE

Žene su otkrile s kakvim bi muškarcima bile u vezi i braku. Prema anketi portala YouGov, čak 26 posto žena radije bi bile u vezi muškarcem prosječnog izgleda nego s nekim vrlo atraktivnim, a na skali od 1 do 10 one bi izabrale onoga čiji izgled može biti ocijenjen s 5. Nešto manji broj izabrao bi muškarca kojem se može dati ocjena sedam, a za svega sedam posto žena dobar izgled – 10/10 – bio bi glavni kriterij za vezu.

Muškarci su tijekom testiranja potvrdili tezu da su vizualniji tipovi od žena, pa bi za njih 22 posto izgled partnerice bio vrlo bitan. Na ljestvici atraktivnosti od 1 do 10, njima bi idealna žena trebala biti najmanje na broju 8. Ženu koja bi morala biti čista desetka, i ništa manje od toga, izabralo bi njih 15 posto.

Stručnjaci objašnjavaju kako dosta žena bira muškarce prosječnog izgleda zato što ne žele brinuti o tome hoće li njihov partner biti privlačan velikom broju žena. “Žene mogu biti nesigurne u vezi s vrlo atraktivnim muškarcem jer je meta pogleda mnogih žena”, objašnjava Lucy Beresford, stručnjakinja za seks i ljubavne odnose.

S druge strane, neki muškarci vrlo atraktivnu partnericu vide kao trofej koji mogu pokazivati, a time zapravo žele ostaviti dojam pravih muškaraca, odnosno u očima drugih ispasti muževniji nego što možda doista jesu.