Home Kultura Helena Gudelj: Šokirala me reakcija mojih Imoćana nakon mog nastupa u Supertalentu

Helena Gudelj: Šokirala me reakcija mojih Imoćana nakon mog nastupa u Supertalentu

SHARE

Ako se Helena umisli i otkanta nas, mi ćemo je i u tom slučaju podržati, ali veću podršku od nas neće nigdje naći – poručuju iz HDD trija

Vjerujemo da su mnogi od vas koji prate Supertalent zapamtili jedan ženski vokal, koji je sBeyonceinom ‘Listen’ osvojio srca žirija i publike. Helena Gudelj ‘rasturila’ je izvedbom te zaradila četiri ‘Da’. Mnogima je možda veliko iznenađenje, ali nama i nije, jer što manje očekivati od djevojke koja će uskoro diplomirati na splitskoj glazbenoj akademiji, smjer glazbena pedagogija.

– Glazbena škola koju sam pohađala u Imotskom i moj brat koji je završio akademiju su najviše utjecali na moju strast prema glazbi. Mogu kazati kako glazbu živim i ne mogu zamisliti da se ičim drugim bavim priča nam Helena pa otkriva svoje razloge prijave.

– Željela sam neki novi izazov, smatram da će mi iskustvo Supertalenta, neovisno koliko daleko doguram, biti značajno i poučno. Iako sam već dugo u glazbi posebno je nastupati u jednom takvom formatu – navodi pjevačica koja se duboko u sebi nadala prolasku, ali nije ni u snu očekivala podršku koju svakodnevno dobiva.

– Podrška dolazi sa svih strana, posebno me je šokirala reakcija mojih Imoćana, prijatelja i obitelji od kojih sam primila na stotine poruka i lijepih riječi.

Kako nam je ispričala 24-godišnja Helena, ne fokusira se na pobjedu kako ne bi zanemarila stvari koje smatra puno važnijima od toga.

– Smatram da je velika stvar uopće sudjelovati u jednom takvom showu, ali od same pobjede važnije mi je biti dobro pripremljena za nastup i dati ono najbolje u trenutku. Ako taj tvoj trud netko prepozna, to je najveća nagrada. Pobjeda je nešto o čemu svi sanjamo, ali nije jedini razlog prijave u Supertalent – objašnjava Imoćanka sa splitskom adresom, inače i ljepša trećina sastava ‘HDD trio’, kojeg još čine Duško Radić i Danijel Curić. Momci su i više nego ponosni na svoju damu…

– U najmanju ruku smo joj najveća podrška, drago nam je da ima priliku pokazati sav svoj talent. Ne sumnjamo ni sekunde da će pokazati koliko je posebna i talentirana, a mi smo tu za sve što joj treba. Ona je naša zvijezda i supertalent, ne damo je nikome – poručuju muškarci koji se ne boje da će se Helena umisliti nakon nastupa na showu.

– Ako se Helena umisli i otkanta nas, mi ćemo je i u tom slučaju podržati, ali veću podršku od nas neće nigdje naći – iskreno će Danijel.

‘HDD trio’ okupio se prije dvije godine u želji da naprave kvalitetan i poseban zvuk. U tome su uspjeli te godišnje održe preko stotinu nastupa. Ekipa na tome ne želi stati već planiraju raditi i autorske stvari.

– Radimo eventove, vjenčanja, najviše strane, kongrese i slično. Čast nam je što smo svugdje gdje smo nastupili jednom pozvani opet. Ne trčimo za novcem, predstavljamo se onakvima kakvi jesmo, a lijepo je kada to publika prepozna. Svi troje volimo binu, taj centar pozornosti, aplauz nakon svake izvedbe i to je ono što ovaj posao čini posebnim – priča nam Duško, svirač cajoona (udaraljke), koji je u bendu preuzeo ulogu menadžera. Gitarist Danijel je, pak, zadužen za glazbene aranžmane, dok je Helenini zadatak uz pjevanje i odabir glazbenog repertoara.

– Energija u bendu je sjajna, našli smo se i stvorilo se jedno veliko prijateljstvo. To se osjeti na bini i kroz našu glazbu. U bendu ne bismo mogli funkcionirati da nekog ne podnosite, a mi šaljemo iste signale što publika lako prepozna – govori nam Danijel, a Duško se nadovezuje.

– Što više kazati od toga da spavamo u istom krevetu kada smo na putovanju. Ili da su sve naše probe, a nemamo ih puno jer često nastupamo, predvođene dobrim kulinarskim sposobnostima Danijela i mene jer jedini tko ne kuha u bendu je Helena – kroz šalu će Dule koji kaže da je sitost prije probe najvažniji preduvjet dobrog glazbenog treninga.

Helena je uzvratila Dušku:

– Koliko god se Dule šalio na moj račun, u bendu mi je vrhunski, mi smo vam skladna obitelj gdje svaki član ima jednako pravo glasa. Od svakoga se očekuje da odradi svoju ulogu i super funkcioniramo – navodi ‘zvijezda benda’, kako je od milja zovu momci.

Veseli trio surađuje i s vrhunskim glazbenicima, a često nastupaju i u inozemstvu.

– U Hrvatskoj imamo dosta posla, treba zagrijati stolicu, naporno raditi, ali taj trud se prepozna. Posebni smo i po stilu sviranja, aranžiranja i prezentacije, gitaru ne sviramo kao drugi bendovi, imamo Helenu s posebnim vokalom u što će se uskoro uvjeriti cijela Hrvatska, a Duško je stvorio neki svoj ‘Opa Dule style’ kada svira cajoon. Naime, on svira svoj instrument svim udovima i po tome je zvuk kojeg proizvodi sasvim drugačiji – govori nam Danijel koji je Helenin kolega ‘klasić’ na fakultetu.

– Spojili smo obrazovanje, ljubav i posao u jedno. Svi se bavimo glazbom, od toga živimo, ali bend nam je svima prioritet.

Za kraj nas je zanimalo kada ćemo imati priliku njihove navode potkrijepiti i primjerom…

– Uskoro će nas splitska publika moći čuti, detalje koncerta nećemo još otkriti, ali pratite nas na našoj stranici gdje ćemo kroz nekoliko dana objaviti datum i lokaciju. Uzbuđeni smo i sretni što ćemo nastupiti kod kuće – zaključili su.

Dalmatinskiportal.hr