Home Društvo Hrvati pozivaju na bojkot Lidla jer nudi slovensko pivo “Tito”i “Jovanka” tvrtke...

Hrvati pozivaju na bojkot Lidla jer nudi slovensko pivo “Tito”i “Jovanka” tvrtke “Komunjara”

SHARE

 

 

Prikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na Twitteru

Presudom ustavnog suda iz 2011. u Sloveniji nije dopušteno imenovanje novih ulica i trgova po bivšem jugoslavenskom predsjedniku, dok općine i gradovi koji nisu mijenjali stare nazive mogu sami odlučivati hoće li tako ostati ili će ukloniti ploče imenima Tita i njegovih suradnika.

Kad smo pomislili da je ta afera zaboravljena Lidl je povukao novi potez kojim su mnogi u Sloveniji zgroženi. Pivo “Tito”, Broz”  i “Jovanka” reklamira u katalozima koji su poslani na adrese brojnih Slovenaca.

Zbog pojave ‘Tita’ i ‘Jovanke’ Janez Janša, predsjednik SDS-a i šef slovenske oporbe, pozvao je na izbjegavanje trgovina u kojima se prodaje to pivo, a poziv na bojkot Lidla širi se i društvenim mrežama u Hrvatskoj.

 

U pozivu se Hrvatice i Hrvati pozivaju da ne kupuju u Lidlu jer je “na police slovenskih poslovnica lansirao pivo pod imenom”Komunajzer”,  (komunajzer je ime  tvrtke, a ne piva , op. a.) “Tito”, “Broz” i “Jovanka” a što namjerava učiniti i u poslovnicama u Hrvatskoj”.

Bit će zanimljivo pratiti ovaj slučaj poglavito u kontekstu skandala kad je Lidl na pakiranju grčkih jogurta s crkve izbrisao križeve i tako uvrijedio mnoge vjernike diljem svijeta.

Marko Marković /foto: twitter | maxportal.hr