Home Crna kronika Oružana pljačka automat kluba u Ljubuškom: Dvojica u pritvoru, treći zasad na...

Oružana pljačka automat kluba u Ljubuškom: Dvojica u pritvoru, treći zasad na slobodi

SHARE

Županijski sud u Širokom Brijegu odredio je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana dvojici osumnjičenika, Z. S. (34) i I. R. (29), za pljačku automat kluba u Ljubuškom. Trećem osumnjičeniku, T. Ć. (35), zasad je omogućeno da se brani sa slobode, javljeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Naime, ovo tužiteljstvo 28. rujna 2017. godine podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora za dvojicu osumnjičenika Z. S.  i T. Ć.  sucu za prijašnji postupak Županijskoga suda u Širokom Brijegu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Razbojništvo”.

“Sudac je donio rješenje kojim je odbio prijedlog za određivanje pritvora na koje je izjavljena žalba od strane Županijskoga tužiteljstva te je isto ukinuto od strane Vijeća Županijskoga suda u Širokom Brijegu i predmet vraćen sucu na ponovno odlučivanje”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH, i dodao:

“Aktualno, pritvor je određen za osumnjičenoga Z. S., zbog bojazni od utjecaja na sudionike, prikrivanja dokaza i ponavljanja kaznenoga djela, dok je prijedlog za određivanje pritvora drugoga osumnjičenoga T. Ć. u postupku po žalbi, budući da je sudac odbio isti”.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Razbojništvo” za trećega osumnjičenog I. R. Županijsko tužiteljstvo ŽZH u srijedu 18. listopada 2017. godine podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora spomenutom sudu, koji je odredio pritvor osumnjičenom I. R. zbog bojazni od utjecaja na sudionike, svjedoke, prikrivanje dokaza i ponavljanje kaznenoga djela.

Pritvor za oba osumnjičenika Z. S. i I. R. određen je u trajanju od najdulje mjesec dana od dana oduzimanja slobode.

Osumnjičenicima Z. S. (34), T. Ć (35) i I. R. (29) stavlja se na teret da su dana 22. rujna 2017. godine u Ljubuškom, točnije u automat klubu, izvršili kazneno djelo “Razbojništva” uz prijetnju vatrenim oružjem.

Tom prilikom osumnjičeni su otuđili određeni iznos novca iz automat kluba, nakon čega su se udaljili u nepoznatom smjeru.

“Više detalja o navedenom događaju u ovom trenutnu neće se iznositi u javnost u cilju zaštite istrage”, dodao je Aničić za portal Jabuka.tv.