Home Crna kronika Poznata novinarka porijeklom iz Klobuka kod Ljubuškog – Dijana Čuljak, godinu dana...

Poznata novinarka porijeklom iz Klobuka kod Ljubuškog – Dijana Čuljak, godinu dana mora u zatvor

SHARE

Petero optuženih u aferi Core Media danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđeno.

Vladimir Šelebaj osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu od 2 godine i 3 mjeseca zatvora, a od dosuđene mu kazne godinu dana ide u zatvor, dok mu se ostatak mijenja uvjetnom kaznom uz rok kušnje od 3 godine. Njegova bivša supruga Dijana Čuljak također je osuđena na djelomičnu uvjetnu kaznu, a u njezinom slučaju to je 2 godine i 5 mjeseci zatvora.

Od dosuđene kazne godinu dana ide u zatvor dok joj se ostatak kazne mijenja uvjetom uz rok kušnje od 3 godine. Vlado Bučan osuđen je uvjetno na godinu dana uz roku kušnje na tri godine, Igor Šumaković dobio je 6 mjeseci zatvora koji mu se mijenjaju za rad za opće dobro, dok je Tonček Mandić osuđen na 8 mjeseci zatvora koji mu se mijenjanju za rad opće dobro, piše Večernji list.

Čuljak i Šelebaj moraju vratiti i protupravno stečenu imovinsku korist. U Šelebajevom slučaju to je 4,5 milijuna kuna, a u slučaju Dijane Čuljak 1,6 milijuna kuna. Svi navedeni bili su optuženi za izvlačenje novca iz Core Medije, a kada je postupak krenuo tužiteljstvo ih je teretilo za štetu od 22 milijuna kuna. U međuvremenu je tužiteljstvo izmijenilo optužnicu umanjivši štetu za 9 milijuna kuna jer su optuženici predočili dokumentaciju kojom su opravdali taj iznos.

Sud je dodatno umanjio štetu smatrajući da je Šelebaj predočio dokumentaciju kojom je opravdao troškove pa su zapravo na kraju inkriminirani za oko 3 milijuna kuna.