Home Društvo fra Sretan Ćurčić i Tarik ef. Gušić govorili o darivanju organa

fra Sretan Ćurčić i Tarik ef. Gušić govorili o darivanju organa

SHARE

U punoj dvorani Skupštine Hercegbosanske županije bilo je govora o životu dijaliziranih bolesnika, transplantaciji organa te o smrti mozga.

U Tomislavgradu je večeras u organizaciji Doma zdravlja Tomislavgrad i Udruge dijaliziranih i transplantiranih FBiH i Donorske mreže FBiH održana Javna tribina: Darivanje organa-Novi život na dar.

U punoj dvorani Skupštine Hercegbosanske županije bilo je govora o životu dijaliziranih bolesnika, problemima s kojima se svakodnevno susreću, transplantaciji organa te o smrti mozga.

O stručnim temama su govorili Tomislav Žuljević, predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH i dr. Nermina Rizvanović, specijalistica anesteziologije i transplatacijski koordinator KB Zenica.

Gvardijan tomislavgradskoga Franjevačkog samostana fra Sretan Ćurčić i imam Džudža Džaferove džamije Tarik ef. Gušić govorili su o doniranju organa s vjerskoga aspekta. Nakon predavanja posjetiteljima je bilo omogućeno potpisivanje donorskih kartica.

Odaziv je bio odličan, te su organizatori izrazili nadu da je ovo samo početak širenja pozitivne svijesti o donaciji organa i potpisivanju donorskih kartica.