Home Politika SRAMOTNO: NA GRUŠKOJ SVEČANOSTI NIJE BILO HOS ZASTAVE Nitko ih nije ni...

SRAMOTNO: NA GRUŠKOJ SVEČANOSTI NIJE BILO HOS ZASTAVE Nitko ih nije ni spomenuo, kao da nisu branili Dubrovnik

SHARE

Članovi Hrvatske stranke prava priopćenjem su upozorili na činjenicu da je pri obljetnici oslobođenja Dubrovnika postrojba HOS u potpunosti izostavljena, iako je sudjelovala u operaciji oslobađanja Juga Hrvatske. Prenosimo ga u cijelosti.

Opće poznata činjenica je da bez HOS-ovaca Srđ iznad Dubrovnika ne bi bio obranjen u suludim jurišima crnogorsko-jugočetničke solateske. 

Opće poznata činjenica je da je IX. bojna HOS-a uz sve ostale postrojbe Hrvatske vojske tijekom 1992. godine sudjelovala u oslobađanju juga Hrvatske i kao takvi zaslužuju primjerenu pažnju i počast zajedno sa svojom subraćom hrvatskim vojnicima i policajcima postrojenim u Gružu na obilježavanju 25. obljetnice oslobađanja juga Hrvatske.

Kome je od organizatora obilježavanja 25. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske palo na pamet da nema HOS-a i HOS-ove zastave u svečanom postroju i da ih se ni ne spomene? Jesu li i oni ginuli i stradavali za obranu i oslobođenje Hrvatske? Je li i njihova krv crvena? Jesu li oni sudionici bitke za hrvatski Jug?

Je li to falsificiranje povijesti koju nam neke strukture hrvatskih vlasti uporno hoće nametnuti, jer iz oportunističkih razloga nije „zgodno“ spominjati HOS i HOS-ovce kako se koalicijski partneri iz HNS-a ili SDSS-a naljutili?

Hrvatska stranka prava, kao osnivač HOS-a poziva sve branitelje da stanu uz svoje suborce i prijatelje iz HOS-a i budu im potpora i zaštita, jer ako njih ikada ušutkaju i slome na redu će biti svi ostali.

Za kraj ćemo parafrazirati Martina Niemöllera i reći „Najprije su došli po HOS-ovce, a ja sam šutio jer nisam bio HOS-ovac…”

HSP