Home Gospodarstvo Dobra vijest za CNC operatere: Švicarska tvrtka Urben + Kyburz AG seli...

Dobra vijest za CNC operatere: Švicarska tvrtka Urben + Kyburz AG seli dio proizvodnje u BiH

SHARE

Švicarska kompanija Urben + Kyburz AG, koja zapošljava više od 150 radnika u svojim pogonima u mjestu Etciken, odlučila je dio proizvodnje preseliti u Brčko, piše portal Info Brcko.

Tvrtka se bavi preradom i obradom metala na najsuvremenijim CNC strojevima u cilju izrade komponenti za mobilnu hidrauliku.
Klijenti su im najpoznatije svjetske tvrtke koje se bave proizvodnjom strojeva u oblasti autoindrustrije, avioindustrije, građevinarstva, električnih strojeva i slično.
Zbog povećanog obima narudžbi i novih ugovora sa renomiranim kupcima, menadžment tvrtke je odlučio otvoriti nove proizvodne pogone u Brčko.

Prema riječima vlasnika tvrtke Rolfa Urbena, plan je da kompanija za početak iz Švicarske u Brčko prebaci određen broj strojeva na kojima će se obučavati novi radnici.
Usvajanjem znanja i vještina, te ostvarenjem kvaliteta finalnih proizvoda, ukupan broj radnika bi u narednom periodu postepeno rastao. Kada su radnici u pitanju, fokus će biti prije svega na operaterima CNC strojeva i strojarskim tehničarima.

Na poziv i u organizaciji ove tvrtke, njeno sjedište u Švicarskoj prošlog tjedna je posjetio direktor Zavoda za zapošljavane Brčko distrikta Vlado Jevtić. Razgovaralo se upravo o otvaranja proizvodnih pogona tvrtke u Brčko distriktu.

S obzirom da se na Zavodu u ovom trenutku nalaze samo dva CNC operatera, a da su potrebe firme „Urben + Kyburz AG” mnogo veće, Zavod će zajedno sa poslodavcem razviti model obuke i prekvalifikacije većeg broja strojarskih tehničara koji se trenutno nalaze na aktivnoj evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH