Home Društvo Čapljina dobiva stanicu Gorske službe spašavanja

Čapljina dobiva stanicu Gorske službe spašavanja

SHARE

U Čapljini će uskoro biti osnovana Gorska služba spašavanja Čapljina, doznaje Bljesak.info.

Radi se o podružnici jedne od najpopularnijih udruga u BiH i Hrvatskoj koja je specijalizirana za spašavanje s nepristupačnih terena i u teškim prilikama, ali i svim drugim situacijama kad se procijeni da je pomoć spasioca neophodna.

Utemeljitelji ove udruge su dugogodišnji spasioci koji su nekoliko godina proveli u stanici GSS-a u Čitluku, izlazeći na brojne terene na području čitave Hercegovine i šire, a sada su odlučili znanje i prikupljeno iskustvo prenijeti i na Čapljinke Čapljince, i pomagati kao što su i do sada radili u različitim prilikama.

U kratkom razgovoru za Bljesak.info, hrabri mladi ljudi istaknuli su kako će GSS Čapljina biti na raspolaganju u svakoj situaciji. ”Očekujemo dobru suradnju sa svim Čapljinkama i Čapljincima, kao i sa svim službama, i naravno ostalim stanicama GSS-a u okruženju. U svakoj prilici biti ćemo podrška i pomoć ljudima”, rekli inicijatori osnivanja GSS-a Čapljina. Vrijedi istaknuti da su osim brojnih terenskih potraga, osnivači udruge u Čapljini odradili i obuke, terenske i stručne vježbe kao i druge aktivnosti.

O budućim koracima GSS-a Čapljina osnivačkoj skupštini i obukama koje će uslijediti javnost će biti pravovremeno obaviještena. Svi zainteresirani za detalje mogu se javiti na broj mobitela 063/869-489, poručuju iz čapljinske organizacije GSS-a.