Home Društvo Dodatnih 100.000 obitelji će primati dječiji doplatak

Dodatnih 100.000 obitelji će primati dječiji doplatak

SHARE
Roditelji često ističu neusklađeno radno vrijeme vrtića i njihov nedovoljan broj. U 2018. godini detaljnije ćemo ih razraditi, kao i detalje o dječjem doplatku, rekla je Murganić.

Premijer Andrej Plenković jutros je u Banskim dvorima održao 3. sjednicu Vijeća za demografsku revitalizaciju Hrvatske. Na sastanku su sudjelovali i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Ministrica je na konferenciji za medije nakon sjednice predstavila planove koji uključuju i povećanje broja obitelji koje bi trebale primati dječji doplatak.

“Roditelji često ističu neusklađeno radno vrijeme vrtića i njihov nedovoljan broj. U 2018. godini detaljnije ćemo ih razraditi, kao i detalje o dječjem doplatku”, rekla je Murganić, prenosi Dnevnik.hr.

Državni tajnik Marin Strmota državni tajnik objavio je i zaključke Vijeća.

“Sljedeći korak je izmjena Zakona o doplatku za djecu. Naša je želja da ta naknada počne predstavljati demografsku mjeru jer podaci pokazuju da broj djece opada. Povećat ćemo dohodovni cenzus s 50 na 70 posto proračunske osnovice”, rekao je Strmota, dodajući da bi i veći broj obitelji dobivao pronatalitetni dodatak.

Vijeće za demografsku revitalizaciju Hrvatske osnovano je na sjednici Vlade 6. travnja ove godine radi praćenja i koordinacije provedbe mjera demografske politike iz Programa Vlade za mandat 2016.-2020.