Home Društvo Gradska uprava vraća novac mladencima koji su platili taksu, vlasnicima salona stiže...

Gradska uprava vraća novac mladencima koji su platili taksu, vlasnicima salona stiže tužba!

SHARE

Neprijatno iznenađenje dočekalo je nekoliko mladenaca u Trebinju – morali su, umjesto pojedinih vlasnika svadbenih salona kako nalaže gradska odluka, da plate komunalnu taksu u visini od 500 KM, odnosno pola njenog iznosa.

vjencanje

Mladenci kažu da su im vlasnici pojedinih salona čak kazali da svadba neće biti održana ukoliko se ne plati naznačena taksa.

„Bili smo veoma iznenađeni, jer znamo da je to njihova dužnost da plate“, kaže jedan novopečeni bračni par iz Trebinja.

Na kraju su bili prinuđeni da uplate 250 KM.

Mladenci kažu i da se za uslugu u salonima ne dobija fiskalni račun, pa s razlogom negoduju što nadležni već jednom pod okvir zakona ne stave i svadbene salone, koji po jednoj svadbi prihoduju, u prosjeku od 7.500 do nevjerovatnih 20.000 KM, u zavisnosti od toga koliko je bilo zvanica.

Odluka koju su donijeli odbornici Skupštine grada Trebinja bila je izričita – taksu plaćaju vlasnici svadbenih salona, čija se zarada od svadbe u nijednom momentu ne dovodi u pitanje.

U Trebinju imaju četiri svadbena salona, a zbog njihove zauzetosti tokom vikenda, svadbe se, nerijetko, zakazuju i četvrtkom.

Cijena stolice za jednog gosta iznosi 50 KM i ona uključuje konzumaciju hrane i određenih bezalkoholnih i alkoholnih vrsta pića.

PROTIV SALONA SLIJEDE TUŽBE

TrebinjeLive.info nezvanično saznaje da će svim mladencima koji su uplatili taksu – da li cijelu ili pola iznosa, Gradska uprava taj novac vratiti, a da će protiv svadbenih salona koji ne poštuju skupštinsku odluku biti podnesena tužba nadležnoj sudskoj instanci.

Nezvanično, ukoliko vlasnici salona ne budu počeli da poštuju skupštinsku odluku, inspekcije će krenuti u opsežne kontrole.