Home Zanimljivosti Detalj koji ste zasigurno propustili otkriva zašto je Kevin ostao ‘Sam u...

Detalj koji ste zasigurno propustili otkriva zašto je Kevin ostao ‘Sam u kući’

SHARE

Advent i Božić sve su nam bliže, a ljubitelji blagdanskog ugođaja već se pitaju kada je pravo vrijeme za početak ciklusa božićnih filmova. Jedan od omiljenih svakako je prvi dio filma ‘Sam u kući’, a iako je riječ o fikciji, punih 27 godina od premijere filma ne stišava se buka oko toga kako su roditelji uspjeli zaboraviti Kevina. Detalj s početka filma, koji vam je vjerojatno promaknuo, odgovara na to pitanje.

Svi znamo priču. Brojni članovi obitelji McCallister putuju na blagdanski odmor u Francusku. Noć prije leta u oluji se oštete strujni vodovi, na trenutak nestane struje, isključi se budilica, a nakon ponovnog uključenja sat je resetiran.

Mama i tata McCallister zaspali su, a budi ih prijevozna služba koja ih je trebala odvesti do aerodroma. Svi su u žurbi, a prebrojavanje djece trebala je obaviti najstarija među njima. Spletom okolnosti, za vrijeme prebrojavanja u vrsti se nađe susjed pa ga djevojka slučajno ubroji kao člana obitelji. I to se čini kao krucijalna greška zbog koje je Kevin ostao sam kod kuće. No, je li zaista bilo tako?

Korisnici društvenih mreža primijetili su detalj s početka filma koji prethodi svim poviše pobrojanim scenama iz kultnog filma. Naime, Kevin jede samo pizzu sa sirom i njemu se za večeru naručila posebna. Njegov stariji brat Buzz, koji obožava maltretirati mlađu braću, namjerno pojede Kevinovu pizzu te ga razljuti kada kaže da ju može dobiti tek kada ju ‘određeni netko ispovraća’. Na to se Kevin razljuti, gurne Buzza, a preko avionskih karata prolije se mlijeko. U žurnom brisanju nereda koje su Kevin i Buzz napravili, tata McCallister zajedno s ubrusima pomoću kojih je čistio mlijeko u koš baci i Kevinovu avionsku kartu.

Upravo iz tog razloga obitelj nije na aerodromu imala njegovu kartu pa nisu niti mogli shvatiti da dječak nedostaje. I na kraju, sve i da je Kevin bio s obitelji, teško da bi bez se karte ukrcao u avion.