Home Crna kronika Podignuta optužnica protiv Gruđana zbog uzgajanja marihuane

Podignuta optužnica protiv Gruđana zbog uzgajanja marihuane

SHARE

Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke podiglo je optužnicu protiv Stjepana Vrcana (29), Tomislava Vrcana (25), Josipa Vekića (25) i Josipa Grubišića (27), zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženi se terete da su se u mjesecu svibnju 2016. godine, dogovorili da će uzgojiti indijsku konoplju i od nje dobiti opojnu drogu tipa ‘Marihuana’, iako su znali da je uzgoj iste zakonom zabranjen.

”Optuženi su tako na jednoj parceli u mjestu Drinovci, zaseok Vracani, općina Grude, zasadili i uzgajali 38 stabljika indijske konoplje, sve dok ih nisu otkrili djelatnici Jedinice granične policije Gorica-Grude, koji su posjekli navedene stabljike i privremeno ih oduzeli.

Naknadnim vještačenjem, utvrdilo se da stabljike sadrže THC, te predstavljaju opojnu drogu Cannabis”, izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je predmetu optužnicu ovog tužiteljstva i zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za dan 28. studenog 2017. godine.