Home Šport “Oni su izgubili, samo toga još nisu svjesni..” – tvrdi Ljubušak po...

“Oni su izgubili, samo toga još nisu svjesni..” – tvrdi Ljubušak po majci i ljubuški zet Mario Stanić

SHARE

Dario Šimić i Mario Stanić u subotu su predstavili program za vođenje HNS-a nogometnim čelnicima Šibensko-kninske županije, ali su jednoglasno odbijeni. Županijski savez podršku je dao Davoru Šukeru, uz obrazloženje da mu je Šukerov HNS obećao 100 tisuća eura potpore u naredne četiri godine za infrastrukturu.

„Fascinantno je da smo imali konstruktivan razgovor, prezentirali smjernice, pitali njih da nam kažu probleme i nakon svega mi je nezamislivo da IO donese odluku kojom daje potporu ovoj istoj politici, putu prema mraku i ponoru. Ona cifra od 100 tisuća eura je smiješna. Mi smo im ponudili obračun u kojem su brojke višestruko veće“, rekao je Stanić za Sportske novosti i nastavio:

„Okupili smo zdravu ekipu i ne pristajemo biti robovi ovih ljudi. Ne želimo biti u sustavu u kojem netko dirigira što njemu paše. Nećemo više biti izvan igre. Ono što je najvažnije – mi nećemo stati! Bez obzira kako završila utakmica 22. prosinca, nećemo se raspasti. I dalje ćemo raditi pritisak. Ušli smo u utakmicu i idemo do kraja. Gdje će biti kraj? Poraz postoji samo ako stojimo sa strane i ne odustanemo. Već prerastamo u ozbiljan pokret! Dobivamo enormnu podršku i to nam daje enormnu snagu“.

Šimić i ekipa devet potpisa županijskih saveza moraju prikupiti do 7. prosinca. Za sada se taj pothvat čini teško dostupan, no, kako kažu, nastavit će s borbom za spas hrvatskog nogometa.

„Sada, za godinu, dvije ili tri, jednom ćemo pobijediti. Oni su izgubili, samo toga još nisu svjesni“, rekao je za kraj optimistični Stanić.

Marijeva majka je iz ljubuškog sela Zvirići, a supruga je rodom iz susjedne Bijače gdje je Mario podigao imponzantnu kuću koja je postala jedan od brandova Ljubuškog.

Dario Šimić, Stipe Pletikosa i Mario Stanić jučer su održali sastanak s čelnicima NS Zadarske županije. Na sastanku nije nazočio predsjednik saveza Reno Sinovčić, nego ga je savez predsavljao njegov zamjenik Viktor Prtenjača.

„Navijači su naša potpora jer se nogomet igra za njih. Mislim da je jasno da svi žele promjene, ljudi su svjesni da nogomet mora krenuti u drugom smjeru. Zadarskom nogometu želimo biti na usluzi. Jako nam je važan NK Zadar, kao centar razvoja ove županije, kao i infrastruktura koja bi u svakom trenutku trebala biti bolja“, rekao je Šimić za okupljene novinare.

„Znamo koje je sve reprezentativce Zadar iznjedrio i želimo da Zadar uživa u nogometu. Meni je bitan svaki klub u Hrvatskoj tako da ću sigurno doći ponovno“.

Ispred restorana u kojem se održao sastanak Šimićevog tima i Županijskog nogometnog saveza osvanuo je transparent s potpisom Tornada Zadar: „Pamet u glavu. Glas za Šukera = glas za mafiju“.