Home Društvo PRESUDA ŠESTORCI: Petkoviću 20, Ćoriću 16, Pušiću 10 godina zatvora

PRESUDA ŠESTORCI: Petkoviću 20, Ćoriću 16, Pušiću 10 godina zatvora

SHARE

Nakon što je čitanje drugostupanjske pravomoćne presude prekinuto kada je general Slobodan Praljak popio otrov, nastavljeno je, nakon više od sat vremena kasnije. Sudac Agius kazao je kako je potvrđena kazna od 20 godina Milivoju Petkoviću , 16 godina Valentinu Ćoriću, zapovjedniku Vojne policije HVO-a i Berislavu Pušiću, 10 godina, kao predsjedniku Komisije za razmjene i zatočeničke centre.

Nakon što je čitanje drugostupanjske pravomoćne presude prekinuto kada je general Slobodan Praljak popio otrov, nastavljeno je, nakon više od sat vremena kasnije. Sudac Agius kazao je kako je potvrđena kazna od 20 godina Milivoju Petkoviću i 16 godina Valentinu Ćoriću, zapovjedniku Vojne policije HVO-a.

Bruno Stojić i Slobodan Praljak dobili su po 20 godina zatvorske kazne, a Jadranko Prlić, kao glavni sudionik UZP-a, 25 godina zatvorske kazne.

Sudsko vijeće potvrdilo je kako su Prlić i ostali sudionici UZP-a  i da je postojao međunarodni oružani sukob.

Mediji u Republici Hrvatskoj neslužbeno tvrde kako je nekadašnji načelnik Glavnog stožera HVO-a, Slobodan Praljak, nakon što je rekao Sudskom vijeću da nije ratni zločinac i da s prijezirom odbacuje njihove tvrdnje, popivši otrov, kasnije i preminuo.

U ove zatvorske kazne uračunat će se i  do sad provedeno vrijeme u  ćelijama haaškog suda.

U ovom trenutku Haaški tribunal ne emitira prijenos čitanja presude uživo.