Home Društvo ”Ćorić je pokušavao oživjeti Slobodana Praljka, liječnik nije imao ni stetoskop…”

”Ćorić je pokušavao oživjeti Slobodana Praljka, liječnik nije imao ni stetoskop…”

SHARE

Istraga o šokantnom završetku mandata haškog suda traje – no čini se da sud nije kazao točnu informaciju: oni su tvrdili da je general Praljak preminuo tek u bolnici.

“General Slobodan Praljak je preminuo u sudnici malo nakon što je popio smrtonosnu tekućinu. O kojoj je tekućini riječ još se ne zna”, javila je reporterka i urednica vanjske politike Nove TV Ivana Petrović iz Haaga.

Ispričala je kako je doznala od nekoliko odvjetničkih timova da je Praljak sat i pol ležao na nosiljci, da je liječnik stigao prilično kasno, da nije imao niti stetoskop. Sve je bilo veoma kaotično. Najprije ga je pokušavao oživjeti suosuđenik Valentin Ćorić, prije nego su ostale optužene smjestili u tamnicu da pričekaju do nastavka rasprave.

Nije poznato na koji je način Praljak tekućinu koju je popio unio u sudnicu, je li to donio iz pritvora, ako je donio iz pritvora, na koji je način uneseno u pritvoru.

Visoki izvori iz hrvatske diplomacije potvrdili su da je umro u sudnici i već mrtvog su ga prevezli u bolnicu.

Petrović napominje da ne bi rekla da je sud lagao, nego smatra da su htjeli kupiti vrijeme da se konsolidiraju i da priopće svim stranama kojima to trebaju priopćiti i da se generalovo tijelo otpremi u bolnicu.

U tijeku su dvije istrage, jednu provodi nizozemska policija, drugu međunarodne snage Ujedinjenih naroda.