Home Politika Evo zašto je protiv Praljka! Otac Beusa Richembergha bio je KOLJAČ ARMIJE...

Evo zašto je protiv Praljka! Otac Beusa Richembergha bio je KOLJAČ ARMIJE BIH u ratu!

SHARE

Bivši HNS-ovac i dugogodišnji saborski zastupnik Goran Beus Richembergh rođen je 31. srpnja 1965. u Splitu kao Emir Tito. Rođen je u obitelji oca Tiro Edhema i majke Marije Beus. Kao dijete dobiva majčino prezime, a s napunjenih 20 godina dodaje si (izmišlja) njemačko prezime Richembergh(prema dokumentu koji smo dobili).

Ime Edhem Tiro navodi se među osumnjičenima za ratni zločin nad civilima u logoru Silos, piše Hrsvijet.net. Istraga protiv njega i drugih 455 osoba obustavljena je 2013. godine, pišu Nezavisne novine. Silos je koncentracijski logor kojim je upravljala muslimanska Armija BiH od 1992. do 1996. godine, a koji se nalazio u prijeratnom žitnom silosu u naselju Tarčin, općina Hadžići pored Sarajeva.

Od srpnja ove godine Goran Beus Richembergh član je stranke Građansko liberalni savez.
Poznat je po napadima na Katoličku crkvu, odnosno na Vatikanske ugovore.

Podsjetimo, pogledu Vatikanskih ugovora, koji stvaraju politički i pravni okvir za djelovanje Katoličke Crkve u Hrvatskoj, Beus Richembergh je u kolovozu 2017. napisao:

„Pokušaj osporavanja sekularnosti države iz crkvenoga vrha nije ništa drugo nego nastojanje da se nakaradnim tumačenjem Ustava opravda raširena praksa kršenja te ustavne vrednote. Ta se praksa razmahala zahvaljujući postojanju tzv. Vatikanskih ugovora, svojevrsnoga konkordata kakav ne postoji u ni jednoj drugoj europskoj državi kojim je Katoličkoj crkvi zajamčen ne samo privilegiran položaj u odnosu na druge vjerske zajednice nego i društvena pozicija koja Crkvu pretvara u politički faktor. Zato se GLAS zalaže za reviziju tzv. Vatikanskih ugovora, odnosno za njihovo usklađenje s odredbama Ustava RH i praksom ostalih zemalja članica EU”.

Beus Richembergh nalazi se na čelu Hrvatsko-turske udruge prijateljstva putem koje zastupa i lobira za suvremene turske (neoosmanske Erdoganove) interese na području Republike Hrvatske. U Saboru obnaša dužnosti člana Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, člana Odbora za međuparlamentarnu suradnju, člana Odbora za informiranje, informatizaciju i medije i člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Nakon presude hrvatskoj šestorki u Haagu i protestnog samoubojstva generala Praljka, Beus Richembergh bio je najglasniji protivnik održavanju minute šutnje za preminuloga generala. “Samoubojstvo je izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac”, napisao je zastupnik stranke GLAS.