Home Društvo Najprije im je Zuckerberg morao platiti 65 milijuna dolara, a sad su...

Najprije im je Zuckerberg morao platiti 65 milijuna dolara, a sad su postali prvi Bitcoin milijarderi

SHARE

BLIZANCI koji su svojedobno tužili Marka Zuckerberga tvrdeći da im je ukrao ideju o Facebooku, Tyler i Cameron Winklevoss, upravo su postali prvi milijarderi u Bitcoinu.

Kako piše Telegraph, njihov ulog od 11 milijuna dolara u Bitcoin u četiri je godine porastao čak za 10.000 posto. Za ulaganje u Bitcoin iskoristili su novac koji su dobili tužbom protiv Zuckerberga.

Vjeruje se da je ovo prva milijarda dolara koju je ostvario investitor u kriptovalutu.

Podsjetimo, Tyler i Cameron bili su studenti na Harvardu kad su se povezali sa Zuckerbergom kako bi im navodno napravio novu društvenu mrežu. Kad je umjesto toga napravio Facebook, 2008. godine su ga tužili i dobili 65 milijuna dolara. Pet godina kasnije, 11 milijuna dolara iz te hrpe uložili su u Bitcoin te kupili jedan posto svjetske opskrbe Bitcoinom, kada je jedan Bitcoin vrijedio oko 120 dolara.

“Nikad nismo prodali nijedan Bitcoin, time se bavimo dugoročno”, rekao je Cameron prije dvije godine.

Oni pak nisu jedini koji vjeruju u Bitcoin. Muškarac pod imenom Didi Taihutt prodao je svoju kuću za 85 bitcoina, što je oko 300.000 funti te se preselio u kućicu na rubu kampa u Nizozemskoj, piše Unilad.

“Putovali smo kad smo sreli ljude koji se bave trgovinom kriptovalutama. Odjednom smo shvatili da trebamo sve prodati i uložiti u Bitcoin te živjeti minimalistički. Želimo vidjeti što će nam život dati.

Na njegovu žalost, 2013. godine prodao je bitcoine, neposredno prije nego što je valuta drastično porasla, no tvrdi da ne žali. Kako kaže, to je iskustvo iz kojeg je puno naučio.

“Shvatio sam da želim vidjeti svoju djecu kako odrastaju”, rekao je.