Home Društvo U Ljubuškom održana obuka GSS

U Ljubuškom održana obuka GSS

SHARE

U Ljubuškom je ovaj vikend u organizaciji UO GSSuBIH održana SaR obuka “Search and Rescue” za pripadnike GSS Ljubuški, GSS Grude i GSS Čapljina.

Obuka je održana za redovne članove službi, kao i za zainteresirane koji su u statusu suradnika ili stažista u matičnim službama.

Prema riječima predsjednika saveza GSS u BiH, Zdenka Marića, već u samom početku osnivanja službe u Ljubuškom postoje dobre pozitivne oznake i primijećeno je da kolege u svemu imaju dobru podršku lokalne zajednice, Općine Ljubuški, policije te se vidi pozitivna atmosfera i dobra klima.

„Trodnevnu obuku ljudi koji sudjeluju u traganju provode instruktori Gorske službe spašavanja BiH. Imali smo cijeli ciklus predavanja, praktičnih vježbi i upravo privodimo kraju jer ćemo ići na teren i raditi oglednu vježbu gdje će sva znanja koja su naučili primijeniti na terenu“, rekao je Marić koji vodi ovaj tečaj.

„GSS Ljubuški osnovana je uz pomoć saveza GSS BIH na čelu kojeg je gospodin Marić. Za sada okupljamo 23 člana i ovaj vikend smo na važnoj obuci spašavanja na terenu“ rekao je Eduard Bebić, predsjednik novoosnovane GSS Ljubuški te dodao da se osjetila potreba osnivanja službe zbog sve većeg broja nestalih osoba te potrebe pomoći u slučaju snijega i ozljeda gdje samo spasioci mogu doći.

Bebić je posebno zahvalio načelniku Nevenku Barbariću, predsjedniku OV Tihomiru Kvesiću, direktoru Parkova Vedranu Markotiću i ministru financija i dopredsjedniku Vlade ŽZH Toniju Kraljeviću na svesrdnoj pomoći i podršci oko formiranja GSS u Ljubuškom.

Piše: Ana Bubalo / Ljportal.com