Home Šport Dario Šimić priznao poraz, a Šuker ostaje jedini kandidat za predsjednika HNS-a

Dario Šimić priznao poraz, a Šuker ostaje jedini kandidat za predsjednika HNS-a

SHARE

Skupština Nogometnog saveza Primorsko-goranske županije u utorak navečer nije raspravljala o tome koga će od dvojice predloženih kandidata za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) podržati, ali je Izvršni odbor ovog županijskog nogometnog saveza prije početka sjednice Skupštine većinom glasova odlučio da će glas NSPGŽ za predsjednika HNS-a ići Davoru Šukeru, doznaje se.

Na sjednici Izvršnog odbora, kojim predsjedava predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković, sa sedam glasova “za” i dva suzdržana, odlučeno je da se podrži Šukerova kandidatura.

Primorsko-goranska županija od tri glasa na Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza donosi dva glasa HNK Rijeke i jedan same Skupštine. Kako je u utorak, na konferenciji za novinstvo kazao Damir Mišković, HNK Rijeka neće biti ni za jednog od kandidata.

Međutim, čini se kako će biti samo jedan kandidat jer jer bivši hrvatski reprezentativac i Šukerov protukandidat Dario Šimić u emisiji Veto Sanjina Španovića na N1 kazao kako za nadolazeću izbornu Skupštinu 22. prosinca neće imati dovoljno potpisa.

“U ovom trenutku jako teško da ću biti kandidat, ali borit ćemo se do kraja. Mogao sam imati zlatni program, zlatne ljude, mogao se Infatino (predsjednik Fife op.a.) direktno spustiti u Hrvatsku i podijeliti novce i ništa se ne bi promijenilo. Nisam razočaran, ne mogu nikako biti. Ovo smatram velikim uspjehom jer smo pokazali da ljudi žele promjene, da su one potrebneu hrvatskom nogometu, skupio sam odličnu ekipu i ponudio nešto novo nogometu, ali očigledno iznutra ne žele promjene,” poručio je Šimić.