Home Društvo Upoznajte mladu blogericu i avanturisticu Stanislavu Borovac iz Trebižata

Upoznajte mladu blogericu i avanturisticu Stanislavu Borovac iz Trebižata

SHARE

Kažu kako fotografija može zamijeniti tisuću riječi. Cilj fotografije trebao bi svakoj osobi pružiti nešto drugačije, odnosno, dozvoliti osobi da pronađe dio sebe u svakoj od njih. U svijetu jednakosti u kojem se nalazimo, gdje su većinom nametnuti kako ideali, tako i svakodnevnica, teško se izboriti za svoj dio i ponuditi nešto drugačije.

Mladoj blogerici i avanturistici Stanislavi Borovac iz Trebižata, nametanje ne predstavlja nikakav problem, jer čvrsto vjeruje kako u svemu što radiš moraš biti svoj, jer ukoliko nisi, istina vrlo brzo ispliva na površinu.

Svojim fotografijama privlači sve veći broj ljudi ali i pratitelja na Instagram profilu. Ljubav prema fotografiji postojala je oduvijek, a svoje izražavanje riječima, zamijenila je fotografijama.
Inspiracije kupi kroz svakodnevni život, a većinom su spoj malih ideja u jednu.

„Moje fotografije služe za promoviranje ljepota koje posjetim i to je jedina poruka koju ja šaljem. Često uz fotografije objavim i malo teksta edukativnog karaktera, jer se trudim svojim pratiteljima opisati mjesto i olakšati pronalazak istog“- ističe Stanislava.

Stanislava je već tri godine članica HPD Prenj 1993. Od tada neumorno gleda ljepote naše zemlje iz „ptičje perspektive“ i kako kaže, magično je.
„Zaista smo aktivno društvo koje redovno ima izlete kako za članove, tako i za građanstvo tako da na proljeće i jesen gotovo svaki vikend provedem na planini, a kao jedne od planinskih najboljih destinacija, izdvojila bih  Hajdučka vrata na Čvrsnici i Trnovačko jezero podno planine Maglić“.

Iako je fotografiranje krenulo kao hobi, sada pomalo poprima oblike profesionalizma. Stanislava dosta vremena i truda ulaže u čitanje, vježbanje i opremu, a i svake godine sudjeluje u barem dvije fotografske radionice. Sve to rezultira sve većim brojem pratitelja, ali i dijeljenja fotografija od strane svjetskih turističkih organizacija koje imaju preko milijun pratitelja.

„To je za mene kompliment, a ujedno i promocija ovoga što mi ovdje imamo kako na europskoj, tako i na svjetskoj razini“ – ističe Stanislava.
Na Instagram profilu ( foto – blog ) Hodopisi & Slikopisi, mogu se pronaći fotografije planina, nizina, turističkih mjesta, različitih brendova, traktora, lavora, starih kuća i starih običaja, kulturnih i humanitarnih događaja…  „ Ali to sam sve ja“ – kazala je za Pogled.ba Stanislava, a dalje navodi kako joj je važno biti dosljedna samoj sebi, tako da nikada ne objavljuje fotografije mjesta kojeg nije posjetila i također ne reklamira proizvode ako ih i sama ne koristi u svakodnevnom životu.

„Mi živimo u svijetu blogera koji zarađuju od suradnje s određenim brendovima, gdje se ti isti blogeri danas kunu u proizvod marke „X“, sutra u „Y“, dakle sami sebi skaču u usta. Hodopisi & Slikopisi nisu takva vrsta bloga, niti će ikad biti“ – dodala je.

Stanislava mladima poručuje da nikada ne podcjenjuju niti jedan posao, jer bez obzira čime se bavili, jednog dana će postati primjenjivo i vrijedno.
„Volontirajte, čitajte, učite, ulažite u sebe u mlađim danima da bi vam poslovni put bio lakši u tridesetim“ –  poručila je Stanislava.