Home Društvo Grad Široki Brijeg raspisao natječaj za dodjelu stipendija

Grad Široki Brijeg raspisao natječaj za dodjelu stipendija

SHARE

Grad Široki Brijeg u srijedu ujutro raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima deficitarnih zanimanja u akademskoj 2017./2018. godini nakon što je ova odluka jednoglasno usvojena na 11. sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega održanoj u ponedjeljak.

Osim starih stipendista (40) koji su nastavili redovno školovanje, Grad Široki Brijeg dodjeljuje 25 stipendija u akademskoj 2017./2018. godini i to za sljedeća deficitarna zanimanja: po dvije stipendije za studije FizikeMedicineMatematikeLogopedijeGeodezijeVeterinarstvaGlazbe i gitare, ArhitektureŠumarstvaGrađevinarstvaStrojarstva i Njemačkog jezika, a jedna stipendija za studij Elektrotehnike.

Vrijedi istaknuti da studenti s prosjekom ocjena 5.00 odnosno 10.00, studenti bez oba roditelja i studenti čija su oba roditelja 100% invalidi dobivaju studentske stipendije izravno bez bodovanja, bez obzira na vrstu studija. Ukoliko se iz jedne obitelji natječu dva ili više kandidata, studentsku stipendiju može dobiti najviše jedan kandidat.

Prijave za stipendiju možete poslati najkasnije do 20. prosinca, uključujući i taj datum.

Detalje natječaja možete pročitati ovdje