Home Crna kronika Vozač koji je pijan izazvao nesreću u Proboju kod Ljubuškog u kojoj...

Vozač koji je pijan izazvao nesreću u Proboju kod Ljubuškog u kojoj je stradao suvozač izjavio da nije kriv

SHARE
Pred sucem za prethodno saslušanje Županijskoga suda u Širokom Brijegu optuženi M. G. (20) izjasnio se da nije kriv zbog ugrožavanja javnoga prometa pri čemu je prouzročena smrt jedne osobe. Predmet će se uputiti Vijeću Županijskoga suda koje će zakazati glavnu raspravu.

“Optuženom M. G. stavlja se na teret da je 1. ožujka 2017. godine, oko 00.20 sati, u mjestu Proboj, općina Ljubuški, upravljajući vozilom BMW izazvao prometnu nesreću u kojoj je od zadobivenih ozljeda suvozač u njegovom vozilu dana 18. ožujka 2017. godine preminuo u SKB Mostar”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Kako dodaje Aničić, optuženi je postupio suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama ŽZH, jer je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,96 promila i kretao se brzinom od oko 96 km/h na dionici ceste gdje je ograničenje 40 km/h.

“Iako je bio svjestan da takvim radnjama grubo i bezobzirno krši prometne propise i da uslijed toga može ugroziti javni promet te izazvati opasnost za  sudionike u prometu na što je pristao, pa je prilikom ulaska u jednu krivinu izgubio kontrolu nad vozilom. Gubitkom kontrole nad vozilom prešao je na lijevu kolničku traku i desnom bočnom stranom vozila udario u metalni  rasvjetni stup koji se nalazio na  nogostupu, posljedicom čega je suvozač u njegovom vozilu zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je i preminuo”, zaključio je Josip Aničić za portal Jabuka.tv.