Home Crna kronika Poznati gospodarstvenik iz Posušja optužen za gospodarski kriminal

Poznati gospodarstvenik iz Posušja optužen za gospodarski kriminal

SHARE

Županijsko tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke podiglo je optužnicu protiv Damira Vicana (49), gospodarskog društva ”Vican Trade” d.o.o. Posušje i gospodarskog društva ”MIVIKO” d.o.o. Posušje, zbog kaznenog djela Oštećenje vjerovnika.

Optužnica je proslijeđena Općinskom sud u Širokom Brijegu, nakon čega je ista potvrđena i zakazano je ročište za izjašnjenje o krivnji za 8. siječanj 2018. godine, potvrđeno nam je iz Tužiteljstva.

Optužnicom ovog tužiteljstva Damir Vican se tereti da je kao direktor i vlasnik poduzeća ”Vican Trade” oštetio vjerovnika ”E… SA” d.o.o. Sarajevo za iznos od 141.627,06 KM, a za poduzeća ”Vican Trade” i ”MIVIKO” pribavio protupravnu imovinsku korist u istom iznosu, s kojom su poduzeća raspolagala. ‘

‘Optuženi je u namjeri da osujeti naplatu potraživanja vjerovnika donio Odluku o smanjenu temeljnog kapitala poduzeća ‘Vican Trade’ sa 1.314.155,72 KM na 4.129,32 KM, a zatim je donio Odluku o povećanju temeljnog kapitala poduzeća ‘MIVIKO’ čiji je jedini član i vlasnik udjela ‘Vican Trade’.

Dakle, optuženi je izvršio prijenos pokretnih i nepokretnih stvari sa poduzeća ‘Vican Trade’ na poduzeće ‘MIVIKO’ i tako onemogućio da vjerovnik ‘E… SA’ d.o.o. Sarajevo svoja potraživanja naplati od poduzeća ‘Vican Trade’, iako je znao za presude po kojima je poduzeće ‘Vican Trade’ bilo dužno isplatiti vjerovniku ukupan iznos od 141.627,06 KM”, izjavio je za Grude Online Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu,