Home Crna kronika Stravično samoubojstvo: Profesorica se polila benzinom i zapalila kod očeve vikendice

Stravično samoubojstvo: Profesorica se polila benzinom i zapalila kod očeve vikendice

SHARE

Policija iz Goražda pronašla je tijelo L. M. B. (39) iz Breze, nakon što im je iz PU Novi Grad Sarajevo prijavljeno da je zvao njen otac, koji je imao informacije da bi se ona mogla nalaziti u selu Cagarići kod Goražda.

– Dana 11.12.2017.godine u 19 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se voditelj smjene PU Novi Grad Sarajevo i prijavio da ima informaciju da se osoba L. M. B., a koju traži njen otac, nalazi u selu Cagarići – Grad Goražde. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su pronašli beživotno tijelo spomenute osobe, koja je izvršila samoubojstvo samozapaljenjem, polivši se benzinom u blizini vikend kuće njenog oca – potvrđeno je danas iz MUP-a BPK.

Kako neslužbeno saznajemo, nesretna žena, po profesiji profesorica Bosanskog jezika, imala je određenih psihičkih problema i ranije je bila neuropsihijatrijski liječena. Ona se jučer popodne iz kuće u Brezi, gdje je stanovala sa mužem i dvoje djece, uputila ka Goraždu, odakle je njena obitelj inače porijeklom.

Njena obitelj je strahovala od najgoreg jer je sa sobom ponijela i pištolj za koji je posjedovala dozvolu. Njihovi strahovi, nažalost, pokazali su se kao opravdani.

Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde i liječnik mrtvozornik.

Kako nam je potvrdio glavni tužitelj Županiskog tužilaštva BPŽ Mirsad Bilajac, utvrđeno je da u ovom slučaju nema elementa krivičnog djela.