Home Crna kronika Potvrđena optužnica protiv djelatnika koji je vozila u Posušju na tehničkom pregledavao,...

Potvrđena optužnica protiv djelatnika koji je vozila u Posušju na tehničkom pregledavao, a novac za sebe zadržavao!

SHARE

Županijski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu ovog tužiteljstva podignutu protiv Josipa Širića (36).

Kako je za portala SirokiBrijeg.info kazao Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH, optuženom je stavljeno na teret da je kao uposlenik poduzeća „L…“ d.o.o. Posušje, novac koji mu je predat u obavljanju poslova nije predao u blagajnu poduzeća već ga je zadržao za sebe.

Naime, u vremenskom periodu od 2013. do 2015. godine, radeći u stanici za tehnički pregled vozila bio je zadužen za poslove naplate pruženih usluga obavljenog tehničkog pregleda. Optuženi se tereti da je izdavao fiskalne račune koje je nakon toga stonirao, a nakon toga novac od stoniranih računa zadržavao za sebe. Na taj način za sebe je pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 73.714,82 KM, za koji iznos je oštetio poduzeće „L…“ d.o.o. Posušje.

Od suda je zatraženo da od optuženika oduzme imovinsku korist pribavljenu kaznenim djelom, te da mu izrekne sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti u vremenskom trajanju po određenju suda.

Inače ova mjera se može izreći za period od 1 do 10 godina, računajući od pravomoćnosti presude.