Home Šport Imoćanke osvojile Memorijalni turnir “Tomo Krasić” u Čitluku

Imoćanke osvojile Memorijalni turnir “Tomo Krasić” u Čitluku

SHARE

Jučer je u Čitluku odigran IV Memorijalni košarkaški turnir „Tomo Krasić“ na kojem su nastupile mlade košarkašice iz: ŽKK Rhea iz Imotskog, ŽKK Trebinje ’03, ŽKK Posušje i ŽHKK Brotnjo ’94.

Nakon dvije pobjede, memorijalni turnir osvojile su košarkašice ŽHKK Rhea Imotski. Imoćanke su u svom prvom nastupu svladale Posušje 45:34, a u finalu turnira Rhea je pobijedila Trebinje rezultatom 73:45.

Košarkašice Trebinja plasirale su se u finale pobijedivši ŽHKK Brotnjo ’94 (65:57), nakon čega je domaća ekipa poražena i u utakmici za treće mjesto. U ogledu ŽHKK Brotnjo ’94 i ŽKK Posušje slavile su košarkašice iz Posušja rezultatom 55:49.

Valja naglasiti da je finalna utakmica započela odavanjem počasti pokojnom Tomi Krasiću. Upravo u spomen na ovog istaknutog sportskog djelatnika, koji je u ŽHKK Brotnjo ’94 za života obnašao dužnost sportskog direktora, ŽHKK Brotnjo ’94 je i organizirao memorijalni turnir kako bi još jednom na prigodan način zahvalio Krasiću za sve zasluge vezane za razvoj broćanskog sporta.

Nakon odigranog finalnog susreta upriličena je svečano dodjela pehara i medalja na kojoj su: Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Karla Krasić i Mirjana Krasić, kćer i supruga pokojnog Tome Krasića, košarkašicama uručili zaslužena priznanja.

Uz pehare i medalje za plasman na IV Memorijalnom turniru Tomo Krasić uručene su i nagrade za najbolju igračicu i najboljeg strijelca međunarodnog turnira. Najbolji strijelac ovogodišnjeg turnira je Ana Jokanović (ŽKK Trebinje ’03), dok je nagrada za najbolju igračicu pripala Petri Kolovrat (ŽKK Rhea Imotski).

Posted by Događajnica on Samstag, 16. Dezember 2017