Home Crna kronika Thompson na sudu zbog pokliča “Za dom spremni”

Thompson na sudu zbog pokliča “Za dom spremni”

SHARE

Karlovački Prekršajni sud poslao je Prekršajnom sudu u Splitu požurnicu za saslušanjem Marka Perkovića Thompsona u postupku koji se pred njihovom Stalnom službom u Slunju vodi po optužnom prijedlogu policije zbog pjevačeva spornoga pokliča “Za dom spremni” na slunjskom koncertu tijekom proslave obljetnice “Oluje”.

Glasnogovornica karlovačkoga Prekršajnoga suda Blaženka Lugar Vladić izjavila je Hini da je požurnica poslana jer se postupak nije odmaknuo dalje od kaznene prijave iz rujna, kada je policija prijavila Thompsona zbog prekršaja protiv javnoga reda i mira, odnosno djela kojim se “izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika i crteža remete javni red i mir“.

“U interesu nam je da se predmet što prije riješi”

“Naša Stalna služba u Slunju nije do sada zaprimila povrat pravne pomoći saslušanja prekršitelja na Prekršajnom sudu u Splitu, pa pošto u nekom razumnom roku nije spis vraćen, morali smo napisati požurnicu jer nam je u interesu da se predmet što prije riješi”, rekla je Lugar Vladić i podsjetila da je na tom sudu predmet još od 7. rujna.

Naime, prekršajni postupak protiv Marka Perkovića Thompsona zbog ustaškoga pokliča “Za dom spremni” na slunjskoj proslavi 5. kolovoza vodi se u Stalnoj službi karlovačkoga Prekršajnoga suda u Slunju, no pjevač dosad nije saslušan na nadležnom sudu niti je zakazano ročište.

Prekršaj za koji se tereti Thompson predviđa novčanu kaznu od 50 do 300 nekadašnjih njemačkih maraka, preračunato u eure, ili zatvorsku kaznu u trajanju do mjesec dana.