Home Društvo Alen Džaferagić novi sudac u Širokom Brijegu, Haris Jakić u Ljubuškom, nova...

Alen Džaferagić novi sudac u Širokom Brijegu, Haris Jakić u Ljubuškom, nova imena i u Mostaru

SHARE

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće (VSTV) BiH u četvrtak je u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na poziciju dodatnoga suca Vrhovnoga suda FBiH imenovana je Zorica Gogala, na poziciju predsjednika Općinskoga suda u Širokom Brijegu Ivanka Kopilaš, na poziciju predsjednika Općinskoga suda u Živinicama Ibrahim Bubić, a na poziciju predsjednika Općinskoga suda u Tešnju Zdravko Popović.

Ivana Kalinić Ilinčić imenovana je na poziciju suca u Općinskom sudu u Sanskom Mostu, Nebojša Vrhovac na poziciju suca u Općinskom sudu u Bugojnu, Nina Ratkušić na poziciju suca u Općinskom sudu u Mostaru te Sead Delalić na poziciju suca u Općinskom sudu u Mostaru.

Na poziciju suca u Općinskom sudu u Tuzli imenovana je Fahira Alić, Aida Pezer-Alić na poziciju suca u Općinskom sudu u Zenici, Haris Jakić na poziciju suca u Općinskom sudu u Ljubuškom, Alen Džaferagić na poziciju suca u Općinskom sudu u Širokom Brijegu, Amra Begić na poziciju dodatnoga suca u Općinskom sudu u Sarajevu i Bojana Miralem na poziciju dodatnoga suca u Općinskom sudu u Sarajevu.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnoga znanja, radnoga iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa s radnim kolegama, ponašanja izvan posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. veljače 2018., priopćeno je iz VTSV-a.