Home Politika Komarica dotakao dno: Generala nazvao kukavicom i neuračunljivim!

Komarica dotakao dno: Generala nazvao kukavicom i neuračunljivim!

SHARE

Kada se sagledaju biskupi u BiH, ruku na srce, teško je pronaći nekog s kojim se hrvatski narod može poistovjetiti. Franjo Komarica pak godinama se spominje u kontekstu onih najgorih jer njegov privatni rat protiv Hrvata Hercegovine, postalo je degutantno pratiti.

Milijuni maraka donirani su njegovoj Banjalučkoj biskupiji od napaćenog naroda, ali i od politike koja se u strahu od njegovog britkog i otrovnog jezika itekako nadavala nezasitnom biskupu.

Večeras je za probošnjačku N1 govorio protiv hrvatske šestorke. – Za mene nisu heroji. Ti ljudi koji takve ljude, koji su osuđeni – očito da su se poistovjetili s njima. To je zarazno. To ne vodi dobru. Moramo se boriti da se istina iznese, da budu maksimalno jasne i crne i bijele figure. Bojim se da ima kuma i kumova koji su tu – govorio je nesuvislo Komarica, ali jasno se može isčitati da je njegov govor usmjeren protiv Herceg Bosne, a osobito protiv Hrvata Hercegovine koje Komarica ortodoksno mrzi.

Komarica je najsličniji bivšem reisu Mustafi Ceriću, s tim da Cerić u svojim nesuvislim ispadima barem pokušava obraniti vlastiti narod, premda ni Bošnjaci u većini slučajeva ne kuže što Cerić pokušava reći. Hrvati ne kuže, uglavnom, što Komarica pokušava reći, a ono što je jedino vidljivo u njegovim ‘urbi et orbijima’ da ne podnosi Dragana Čovića, Hrvate Hercegovine, Herceg – Bosnu, očito ni branitelje HVO-a kad već ima snage osuđivati i pokojnog generala Slobodana Praljka čiji je čin na probošnjačkoj N1 nazvao kukavičkim, a njega proglasio neuračunljivim.

Bravo Franjo, već će neki NVO-i uvidjeti tvoju “brigu” za narod. Najteže ti je bilo prihvatiti ahdnamu i prvi put osuti paljbu protiv svog naroda. Sad već lakše ide ‘pastiru crkve’.

Papa Frane, što ćemo s Crkvom u BiH?