Home Društvo PRONATALITETNE MJERE NA PODRUČJU GRADA METKOVIĆA: Gradsko vijeće usvojilo odluku o daru...

PRONATALITETNE MJERE NA PODRUČJU GRADA METKOVIĆA: Gradsko vijeće usvojilo odluku o daru za svako novorođeno dijete

SHARE

U nizu točaka koje su usvojene na jučerašnjoj, VI. sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića, usvojena je i točka koja će možda ponajviše obradovati mlade bračne parove i one koji to planiraju tek postati.

Naime, velikom većinom glasova usvojen je Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o daru za novorođeno dijete sa prebivalištem na području Grada Metkovića.

Podsjetimo, u Metkoviću se do sada izdvajalo za svako treće novorođeno dijete u obitelji sa iznosom od 1200 kuna, dok se za četvrto i svako iznad tog broja izdvajalo 1400 kuna.

Ovom pronatalitetnom mjerom, kako je obrazložio gradonačelnik Dalibor Milan, svako novorođeno dijete sa prebivalištem na području Grada Metkovića dobilo bi jednokratni novčani dar u iznosu od 1000 kuna. Drugo dijete u obitelji Grad Metković bi darovao sa 1200 kn, treće sa 1400 kn, dok četvrto i svako iznad toga sa 2000 kuna.

Kako svakodnevno svjedočimo raznim poskupljenjima troškova života, svi ćemo se složiti da taj iznos i nije odveć veliki te da se moglo izdvojiti i više. I zasigurno, možda i jeste. Međutim, do uvođenja, ili da kažemo vraćanja, ove pronatalitetne mjere novorođenčad na području Grada Metkovića bila je zakinuta. Barem ono prvo dvoje u obitelji, jer do sada nisu dobivali ništa. Stoga moramo priznati da je svaka promjena na bolje za pozdraviti. A tko zna, možda se ti iznosi u narednim godinama i povećaju.