Home Kultura HTV prikazao film o fra Jozi Radošu Đoki iz Roškog polja koji...

HTV prikazao film o fra Jozi Radošu Đoki iz Roškog polja koji pomaže siromahe i posjećuje bolesne

SHARE

Na HTV-u je sinoć prikazan film o duvanjskom franjevcu fra Jozi Radošu – Đoki, jedinstvenoj osobi koji je u duvanjskom kraju ali i cijeloj Hercegovini poznat kao pokretač udruge Kap ljubavi koja je već odavno prešla granice Hercegovine i Hrvatske i stigla na crni kontinent, piše ABCportal.info

Fra Đoka je kao mali ostao bez oca i osjetio sam na svojoj koži teškoću siromaštva pa se zarekao da će život posvetiti pomaganju potrebitima što cijeli život kao franjevac i čini. Djeluje u župi Roško polje a sve svoje slobodno vrijeme troši obilazeći stare i nemoćne, siromašne i potrebite. Uz to je nadaren za mnoge majstorske poslove pa voli izrađivati Božićne jaslice koje je po njegovom kazivanju prvi počeo izrađivati sveti Franjo.

Fra Đoka ne dijeli ljude po naciji ili vjeri već svesrdno pomaže svima. U Tomislavgradskom području živi određeni broj muslimanskih vjernika a oni kroz film svjedoče da ih Đoka posjećuje i pomaže.

Udruga koju je pokrenuo do sada je napravila šest kuća od temelja do krova ljudima koji to nikad ne bi uspjeli napraviti. Film završava posjetom duvanjskom smetlištu na kojem  živi romska obitelj koja u Đoki vidi velikog prijatelja i skrbnika.