Home Gospodarstvo Od lipnja 2018. let Zagreb – Mostar

Od lipnja 2018. let Zagreb – Mostar

SHARE

Croatia Airlines će u ljeto sljedeće godine nakon dvadesetogodišnjeg prekida ponovo pokrenuti letove na relaciji Zagreb – Mostar.

Pregovori između ove kompanije i Hercegovačko-neretvanske županije započeli su u rujnu, a iako tek predstoje dogovori oko rasporeda letenja, očekuje se da će linija startati u lipnju sa najmanje dva leta tjedno, piše EX-YU Aviation News, a prenosi Biznisinfo.ba.

U tu svrhu, Vlada Federacije BiH je donijela i odluku kojom je odobrila milijun KM za subvencioniranje pokretanja ove linije.

“Za subvencioniranje pokretanja nove redovne zračne linije koja bi povezala Aerodrom Mostar s Međunarodnom zračnom lukom Zagreb, koja predstavlja značajno prometno čvorište, predviđeno je 1.000.000 KM. Subvencioniranje pokretanja ove linije bazirano je isključivo na pokrivanju troškova prijevoznika radi njene rentabilnosti i kontinuiteta”, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Posljednji letovi između Zagreba i Mostara bili su u ljeto 2006, kada je tu liniju održavala triput tjedno ugašena bh. kompanija B&H Airlines u saradnji sa Croatia Airlinesom. Nakon što se hrvatska kompanija povukla iz ovog aranžmana letovi su ugašeni.

jabuka.tv