Home Društvo MUP se oglasio o migrantu koji se do Zagreba vozio ispod autobusa,...

MUP se oglasio o migrantu koji se do Zagreba vozio ispod autobusa, kažu da se nije radilo o djetetu

SHARE

POLICIJSKA uprava zagrebačka, koja je nadležna za slučaj migranta koji je pronađen ispod podvozja autobusa Čazmatransa na relaciji Beograd – Zagreb, oglasila se priopćenjem o navedenom slučaju.

Iz policije poručuju kako nije riječ o dječaku nego se, prema dosadašnjim informacijama, radi o muškarcu u dobi od 21 godine.

“Jučer, 26. prosinca oko 16.30 sati na autocesti A3, na odmorištu Križ, nakon dojave vozača autobusa, policijski službenici zatekli su nepoznatog stranog državljanina bez dokumenata. Stranom  državljaninu pružena je liječnička pomoć te nisu utvrđene nikakve ozljede. Po dosadašnjim saznanjima radi se o 21-godišnjem državljaninu Iraka te su u tijeku provjere utvrđivanja svih okolnosti njegovog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj”, poručili su.

Osim toga, potvrdili su nam i da se migrant još uvijek nalazi u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija objavila je kako se radilo o dječaku od oko 12 ili 13 godina, koji se primio za podvozje autobusa i pet sati vozio od Beograda prema Zagrebu.

Svjedoci su za Slobodnu kazali kako se radilo o dječaku, a isto su kazali i iz Čazmatransa.

“Možemo potvrditi da se navedeni događaj dogodio. Dječak je u Beogradu ušao ispod autobusa, obuhvatio je rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje kotače i tako se držao nevjerojatnih pet sati”, kazao je Dražen Pavlović iz Čazmatransa.