Home Šport Izbornik Červar objavio konačni popis igrača za Europsko prvenstvo: Zbog pravila i...

Izbornik Červar objavio konačni popis igrača za Europsko prvenstvo: Zbog pravila i otpali igrači ostaju u konkurenciji

SHARE

Lino Červar objavio je popis od 16 igrača na koje računa na EP-u u Hrvatskoj.

Još je samo jedan dan ostao do početka Europskog rukometnog prvenstva koje se od 12. do 28 siječnja održava u Hrvatskoj.

Naša se reprezentacija nalazi u Splitu gdje će se za drugi krug boriti u skupini A. Utakmica Hrvatska – Srbija na rasporedu je u petak od 20:30.

Uoči početka Eura i utakmice protiv Srbije zadnju je press-konferenciju održao hrvatski izbornik Lino Červar, koji je javnosti objavio i konačni popis 16 igrača na koje računa u prvom krugu natjecanja. Uz izbornika su pred medijima govorili i Igor Vori te Luka Cindrić.

”Nemamo se pravo žaliti na nešto, pratite stvarno baš sve i vidim da nas okružuje pozitivna atmosfera”, rekao je Červar okupljenim novinarima te pročitao popis 16-orice za EP.

Popis reprezentativaca za prvih krug EP-a:

Vratari: Mirko Alilović, Ivan Stevanović

Pivoti: Igor Musa, Igor Vori

Vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić, Marko Kopljar, Luka Stepančić, Stipe Mandalinić, Marko Mamić, Jakov Gojun

Krila: Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Zlato Horvat, Lovro Mihić

Otpala šestorka još uvijek ima šanse za EP

”Želio bih, prije nego što igrači progovore, da napomenem, da igrači koji trenutno nisu unutra, Pešić, Marić, Kontrec, Ivić, Buntić i Jaganjac su u standbyu, u pripremi da mogu u svakom trenutku uskočiti u sastav reprezentacije jer pravila su takva da možemo u Splitu promijeniti dva igrača, a to možemo napraviti i prije drugog kruga te prije polufinala”, objasnio je izbornik o dodao:

”Imamo praktički mogućnost da još šest igrača mijenjamo, na to smo računali i to je naša odluka. Prvenstvo nije kratko, to se čovjeku čini da je tako, ali turnirski sustav je poseban. Od prvog našeg nastupa se pokazalo, od 2003. pa do danas, desilo se da su neki igrači bili naši džokeri tijekom natjecanja.”

Luka Cindrić imat će na turniru ulogu glavnog razigravača. Na toj će poziciji biti i Igor Karačić dok bi Duvnjak trebao igrati na lijevom vanjskom.

“Sigurno izborniku nije bilo lako odabrati igrače koji će nastupati, svi smo naporno radili i trenirali. Trudili smo se i sigurno neće biti lako. Nadam se da ćemo svi opravdati povjerenje i priliku koju smo dobili. Jedva čekamo.”

Povratnik u reprezentaciju na velikim natjecanjima je Igor Vori.

”Otkako smo se prvi put okupili svi jedva čekamo, bio je fenomenalan rad. To ja, kao najstariji, mogu reći i dati pohvale svim igračima od prvog do zadnjeg. Izbornik može biti jako zadovoljan time. Spremni smo, postoji pozitivna nervoza, ali mislim da će biti puno lakše kad počne utakmica uz pomoć naših navijača u Splitu.”