Home Društvo Bandić izgubio živce: “Tko je Igor Oppenheim da zatvori Arenu? Kupujte karte...

Bandić izgubio živce: “Tko je Igor Oppenheim da zatvori Arenu? Kupujte karte jer svi idemo na finale!”

SHARE

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održava pressicu na temu “Sportske dvorane Arena Zagreb”. Kaže, da je bilo pameti, danas to ne bi bio problem.

“Ja sam sad stvarno tužan. Ne razumijem čemu sve ovo?”, rekao je na početku gradonačelnik Bandić.

Bandić je istaknuo da, da je imao kontakt s Holdingom i da je mogao koordinirati i upravljati Holdingom u vrijeme dok se Arena mogla otkupiti, danas ne bi morao rješavati nastali problem. “Da je bilo pameti”, rekao je gradonačelnik i dodao kako bi da je imao ovlasti, on otkupio Arenu. No, podsjetio je, tad to nije mogao, jer su mu oduzete ovlasti.

Novinarima nije bilo jasno, ako su svi dugovi plaćeni, o kakvim onda dugovima gospodin Oppenheim govori?

“Zar vi mislite da je grad bedast, zajedno s gradonačelnikom? Zar mislite da bi mi riskirali raskidanje ugovora neplaćanjem dugova?”, rekao je Bandić.

Na pitanje novinara koji je krajnji rok do kojeg se može znati može li Ingra blokirati nastupe u Areni, Bandić je izgubio živce.

“Pozivam gospodina Oppenheima da zatvori nastupe u Areni”, odgovorio je Bandić. “Tko je Igor Oppenheim da zatvori Arenu?”, sijevao je gradonačelnik. “Tko će zatvorit’? Moj tata koji je umro? Joco, koji je bio pametan čovjek”, nastavio je Bandić.

“Završit ću rečenicom, kupujte karte jer svi idemo na finale u Arenu”, poručio je na kraju zagrebački gradonačelnik.

Igranje Europskog rukometnog prvenstva u Areni Zagreb posljednjih je dana dovedeno u pitanje. Podsjetimo, tvrtka Ingra tražila je da im se podmire sva dugovanja, a Grad Zagreb i Vlada očitovali su se o tome, istaknuvši da su svi dugovi podmireni.

Međutim, predsjednik uprave Ingre, Igor Oppenheim, tvrdi da svi dugovi nisu podmireni, no ne sumnja u održavanje Europskog rukometnog prvenstva u Areni.

Zagrebački holding platio je sva dugovanja, ali s kašnjenjima i u ratama, suprotno onom što je bilo predviđeno zajedničkim sporazumom i ugovorom o zakupu iz 2007. godine.

Stvarni partner su međutim Vlada i Grad Zagreb koji su u osmoj godini korištenja imali pravo otkupiti Arenu. Nisu ga iskoristili, pa je zakupodavac primijenio indeksaciju za prethodnih 7 godina.

Pomoću financijskog vještaka došli su do iznosa koji je plaćen, a sada je Vlada u postupku utvrđivanja ispravnosti tog nalaza. Zato Ingra prihod uopće ne može upisati, pa zahtijevaju ovjereno izvješće o računu.

Do petka traže i povrat depozita od 17 i pol milijuna kuna, koji su koristili za plaćanje dospijeća jer javni partneri nisu na vrijeme izvršavali svoje obveze.