Home Crna kronika Uhićen još jedan pripadnik skupine koji su pljačkali bankomate po Hercegovini

Uhićen još jedan pripadnik skupine koji su pljačkali bankomate po Hercegovini

SHARE

Federalna uprava policije (FUP) nastavila je aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentiranju većeg broja oružanih razbojstava počinjenih na širem području Federacije BiH, te je u nastavku operativne akcije Shark uhitila još jednog osumnjičenog za organizirani kriminal i tešku krađu.

Prema informacijama iz FUP-a, pripadnici ove policijske agencije su, pod nadzorom tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i uz asistenciju pripadnika MUP-a RS-a, pretresli jednu lokaciju na poručju Gornjeg Kotorca u Istočnoj Ilidži, gdje su uhitili osumnjičenog.

Prilikom provođenja potrebnih mjera uhićena je osoba inicijala R. G. iz Istočnog Sarajeva, a koja je osumljičena za kazneno djelo organiziranog kriminala i kaznenim djelom teška krađa, potvrđeno je iz FUP-a.

Akcija uhićenja izvedena je u ponedjeljak, a osumljičeni je nakon krim-obrade u službenim prostorijama FUP-a, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva HNŽ.

U sklopu akcije Shark, kojoj je prethodila višemjesečna istraga, pripadnici FUP-a su polovicom prosinca prošle godine uhitilie šest osoba na području HNŽ, te tri u Sarajevu.

Istraga je rezultirala u dokazivanju i dokumentiranju organizirane kriminalne skupine koja je tijekom 2016. i 2017. godine, počinila više kaznenih djela kao što su razbojništva na štetu tržnog centra Bingo u Čitluku i Sutini, Robota u Mostaru, benziske crpke “Čule” u Mostaru, pljačke više bankomata na području HNŽ i ZHŽ, kada je ukradeno više stotina tisuća KM.

Pored navedenog, ova kriminalna skupina se dovodi u vezu i s drugim kaznenim djelima, kao što su krađe automobila te trgovina narkoticima, počinjenim na prostoru FBiH.