Home Društvo HANDŽEKOVIĆ SE PRED SMRT POKAJAO: Kada je saznao da umire zavapio: “Tek...

HANDŽEKOVIĆ SE PRED SMRT POKAJAO: Kada je saznao da umire zavapio: “Tek sad uviđam kakav sam život proveo!” i poručio “Uzdajte se u Isusa Krista!”

SHARE

Kada je doznao da umire od raka gušterače, te da mu je u najboljem slučaju ostalo još godinu i pol dana života, Marijan Hanžeković, poznati odvjetnik koji je ‘osmislio sustav ovrha’ u Hrvatskoj i zbog toga na sebe navukao mržnju brojnih hrvatskih ljudi objavio je iskren mail na svom Facebook profilu. U njemu je posredno priznao da ono što je radio nije bilo ispravno te da u životu postoje puno bolje i veće stvari od novca i moći kojima je robovao.

Tako je 14.prosinca 2016. godine napisao:

Dragi prijatelji,

jučer sam bio na redovnom pregledu kod svog doktora vezano za rak gušterače i procjene nisu dobre. U najboljem slučaju živjet ću još godinu do godinu i pol dana. Nažalost moje zdravlje je trajno narušeno.

Htio bih vam poručiti da se u životu okrenete većim vrijednostima od novca, slave i moći jer sve je to prolazno. Kada odem sve to neće imati nikakvu vrijednost. Zato vas molim, prijatelji dragi, molite redovno za mene i uzdajte se u Isusa Krista, jer on je jedini Put i Istina. Moram priznati kad sam čuo doktorove riječi prošla me je jeza na pomisao moje smrti jer znam da sam počinio mnoge grijehe u svome životu. Molim vas sve da mi oprostite ako možete jer tek sad uviđam kakav sam besmislen život proveo.

Hanžeković je umro jutros u 66. godini života.

Na navodnom Facebook profilu Marijana Hanžekovića osvanula je poruka zanimljiva sadržaja koja upućuje na to da se Marijan Hanžeković, poznati odvjetnik koji je ‘osmislio sustav ovrha’ u Hrvatskoj i zbog toga na sebe navukao mržnju, zle riječi i zle misli brojnih hrvatskih ljudi, obratio i vapio za oprost. Iako ne možemo biti sigurni da je u pitanju pravi a ne lažni profil, svakako nas ova poruka može potaknuti da kao kršćani uvijek slijedimo Isusa koji kaže – Molite za svoje neprijatelje! Blagoslivljajte ih i ne proklinjite! 

Je li moguće da se Marijan Hanžeković zaista okrenuo Isusu Kristu? Naravno da jest. Apsolutno niti jedan grješnik ovog svijeta ne može biti toliko zao koliko je moćna milost Isusa Krista. Zbog toga Isus i kaže: “Mnogi prvi bit će zadnji, a mnogi zadnji bit će prvi pri ulasku u Kraljevstvo nebesko. Za pokajanje nikada nije kasno, a primjer imamo upravo u Isusovu životu  kada on na križu, do tada ubojici i zločincu govori: “Još danas ćeš biti sa mnom u raju!” To znači da se možemo spasiti dok god dišemo, a potrebno je samo jedno – dozvati Isusa u život i on nas neće odbiti. Zbog toga je neizmjerno važno prenijeti Marijanu Hanžekoviću poruku – samo poželi spasenje duše!

Naime, Marijan Hanžeković, kao neprijatelj hrvatskih novčanika, a tako i mnogih hrvatskih obitelji, vrlo je često izložen zastrašujućim prokletstvima, psovkama i zlu, nerijetko i samih kršćana. Stoga je nejasno kako očekivati od čovjeka da uz takvu salvu prokletstava postane dobar. Bez obzira na to je li ovaj Facebook status samo čista provokacija ili pak sprdnja na račun Marijana Hanžekovića, oholo je misliti da se Marijan Hanžeković zaista ne može obratiti i zagledati nad svojim životom. On je dakako ljubljen od Isusa Krista, baš kao i svaki drugi grješnik ovoga svijeta pa bi mu na taj način kao kršćani trebali i pristupiti. Molite za Marijana Hanžekovića i za sve druge svoje neprijatelje jer samo tako možemo, po Božjoj volji, iz najveće tame izmoliti čudo milosti Isusa Krista za njega, ali i za sve tlačene od njegove ruke!