Home Društvo Mandu Vrljić iz Goranaca majku četvoro djece i dva njena djevera bez...

Mandu Vrljić iz Goranaca majku četvoro djece i dva njena djevera bez suda strijeljali UDB-aši1947. (Iva Vrljić s tek 16 mjeseci ostala bez majke)

SHARE

Članovi komunističke zloglasne organizacije smrti UDBA-e su 23. prosinca 1947. nad Vrljićima Pod jelom u Gorancima počinili veliki zločin. Podsjetimo, na mjestu današnjeg spomenika Pod jelom, Udba je strijeljala bez suda Mandu Vrljić i njezina dva djevera Franju i Juru Vrljić. Razlog je što su hranili i previjali rane hrvatskog teško ranjenog  domobrana Benka Penavića.

Manda Vrljić je iza sebe ostavila četvero djece. Najmlađa je Iva koja je bila 16 mjeseci stara. Posmrtni ostaci su bili zakopani južno na dnu ovoga mjesta i preneseni su u Vrljića groblje u Bogodol 1971 god., na vječno prebivalište.

U ovoj tragediji moramo spomenuti bol i tugu majke Jake Vrljić kojoj ovdje ubiše dva sina i snahu a koja je ostala sa siročadi i unučadi. Unatoč lošem zdravlju. ali s velikim srcem sve unuke je odgojila i danas svi imaju svoje potomke koji će nositi njezinu dobrotu i ljubav kroz iduće generacije koje će skupa sa ovim planinama biti svjedok njezine dobrote i velike ljubavi.

Kada doživimo životne poteškoće, pođimo na ovo mjesto, zapalimo svijeću, prekrižimo se i pomolimo na bol majke Jake i neka nam ona bude vodič dalje u život.

Neka im je pokoj vječni.

komunistickizlocini.net